Yunet
 

Društvo

Marko Pekarević, đak generacije Ekonomsko-trgovinske škole predvodio kolonu mladosti I lepote

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. jun 2024. •

Marko Pekarević, đak generacije Ekonomsko-trgovinske škole predvodio kolonu mladosti I lepote

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole svečano su otvorili sezonu maturskih proslava, obeležavajući kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. 90 maturanata okupilo se da zajedno proslave ovaj važan životni trenutak. Predvodnik ove svečane povorke bio je Marko Pekarević, učenik smera ekonomski tehničar, koji je ponosno poneo titulu đaka generacije. Njegova izuzetna postignuća i trud tokom školovanja nisu prošli nezapaženo, čime je zaslužio ovo laskavo priznanje.

-„ Mnogo mi znači, trudio sam se zbog toga, upisao sam Ekonomsku školu, to mi je bila prva želja i ostvario sam cilj, da budem đak generacije. Školu ću pamtiti najviše po drugarstvu, zato što smo imali generaciju koja je baš odlična za društvo, u svakom smislu te reči smo bili drugari i super je sve bilo. Upisujem najverovatnije Ekonomski fakultet u Subotici,” rekao nam je Marko.

Ova generacija se može pohvaliti i đakom afirmacije. To je Žarko Utržen sa istog smera koij je na najbolji mogući način tokom svog obrazovanja predstavljao svoju školu na najbolji mogući način.

-„ To za mene predstavlja potvrdu za jedan marljiv rad u prethodne četiri godine, koji se definitivno isplati. To je engde i moja poruka za sve geenracije, da se rad i trud isplate i sve ono što pokušavaju da objasne da škola nije pravo merilo vrednosti, upravo je suprutno, mislim da je škola najvažnija za nas mlade. Školu ću definitivno pamtiti po dobrom društvu, profesorima, časovima i svemu što ejdno školstvo treba da nosi, a planiram da upišem Pravni fakultet,” otkrio nam je Žarko.

U novoj školskoj godini otvara se pet odeljenja za 140 đaka za šest obrazovnih profila.

-„ Ovu generaciju ćemo pamtiti po veselosti, razdraganosti, uspesima, intelektualnosti i uspesima na takmičenjima, a najviše to što su ova deca izrasla u dobre ljude. Marko Pekarević i Žarko Utržen su sjajni momci, učestvovali su na mnogo takmičenja i manifestacija i pravi su reprezenti naše škole,” istakao je direktor Ekonomsko-trgovinske škole Robert Vunjak.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena