Yunet
 

Društvo

Darko Simić je đak generacije Tehničke škole

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. jun 2024. •

Darko Simić je đak generacije Tehničke škole

Tehnička škola organizovala je svečanu ceremoniju povodom završetka školske godine i ispraćaja svojih maturanata. Na čelu kolone od 179 učenika završnih razreda ponosno su stajali đak generacije, Darko Simić, sa smera elektrotehničar informacionih tehnologija, i Luka Panić sa CNC smera, proglašen za sportistu generacije. Darko Simić se istakao svojim izvanrednim akademskim postignućima i predanošću, što mu je donelo prestižnu titulu đaka generacije. Njegov rad i trud prepoznati su od strane profesora i uprave škole, čime je postao uzor mnogim vršnjacima.

-„ Ta titula mi veoma znači. Najviše ću školu pamtiti po lepim uspomenama sa prijateljima, raznim takmičenjima na kojima sam išao. Dalji planovi su da upišem Fakultet tehničkih nauka, najverovatnije softverski inženjering, a ako ne to, onda nešto u mojoj struci. Potrebno je mnogo učenja rada, talenta, podrška profesora i porodice da biste došli do titule đaka generacije,” rekao nam je Darko.

-„ Četiri godine su brzo prošle, drago mi je što sam proglašen sportistom generacije, dosta mi znali, sve četri godine smo išli na državno prvenstvo iz rukometa, poslednje godine smo osvojili treće emsto na olimpijadi što je super da u celoj državi naša škola bude treća. Trudili smo se, pogotovo ja, pošto mi je ovo poslednja godina da pomognem momcima u školi da dođu do medalje. Školu ću pamtiti naravno po dobrim profesorima i prijateljstvima koja sam ostvario za ceo život, i svim druženjima, akcijama u školi i sekcijama i svemu tome. Planiram da napravim pauzu jedno godinu dana, da se posvetim maksimalno rukometu, a nakon toga naravno da ću upisati ili kurs ili neki fakultet, zavisi šta me bude zanimalo u tom momentu,” objasnio nam je Luka.

Za prezentaciju i promociju škole pohvaljeni su učenici parlamenta, Luka Hrkalović i Aleksandar Trajkovski.

-„ Ove godine Parlament je bio jako aktivan, radili su mnogo radionica, mnogo humanitarnih turnira, ja sam najzadovoljnija sam sa turnirma u šahu jer su bili zaista masovni i jer mi je bilo neobično da se toliko đaka prijavljuje za turnir u šahu,” rekla nam je direktorica Tehničke škole Milanka Halilović.

U novoj školskoj godini biće mesta za 224 đaka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena