Yunet
 

Kultura

“Gusle” otvorile vrata novim članovima

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. septembar 2021. •

“Gusle” otvorile vrata novim članovima

Sa početkom nove školske godine počeo je i upis novih članova u najstarije srpsko društvo ADZNM „Gusle“. Kako ističe Igor Popov, umetnički rukovodilac u ovu kulturnu instituciju svi su dobrodošli.

-Naša vrata otvorena su za prijem novih članova svih 12 meseci. Primamo decu u folklorne sekcije, srednjoškolce za omladinske folklorne sekcije, za hor „Kornelije Stanković“, Veliki narodni orkestar, pevačke grupe, kao i nešto starije sugrađane za rekerativnu i veteransku grupu. Svi su dobrodošli– rekao je Igor Popov.

Od početka godine do početka oktobra članovi „Gusala“ učestvovali su na brojnim manifestacijama.Uskoro ih očekuju dva festivala na kojima će učestvovati ženska pevačka grupa, kao i festival u Temerinu za folklorni ansambl.

-U zavisnosti od epidemiološke situacije, do kraja godine očekuju nas aktivnosti i nastupi kojima ćemo obeležiti veliki jubilej 145 godina postojanja i rada „Gusala“ – zaključio je Popov.

Upis članova je svakog radnog dana od 19 do 22 sata u prostorijama „Gusala“ u ulici Zorana Đinđića broj 2, a sve informacije mogu se dobiti i na broj telefona 400 -560.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena