Yunet
 

Kultura

Novu pozorišnu sezonu otvara “Buba u uhu”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. septembar 2021. •

Novu pozorišnu sezonu otvara “Buba u uhu”

Počinje nova pozorišna sezona. „Buba u uhu“ po tekstu Žorža Fejdoa, predstava je koju je režirao Petar Jovanović iz Novog Sada, prvi put je na sceni kikindskog teatra odigrana 2019.godine. Komad je zakazan sutra za 20 časova.

Komadom „Buba u uhu“ otvara se nova sezona u kikindskom teatru. Iako je premijera odigrana pre godinu i po dana, zbog promena u glumačkoj ekipi biće ovo nov pogled na komad Žorža Fejdoa.

– To je Vodvilj, jedan od Fejdoovih poznatijih tekstova, komedija, brza, zanimljiva predstava i ja verujem da će se publika koja ovu predsatvu do sada nije gledala oduševitisigurno, kaže Bojana Marić, referent za marketing i odnose sa javnošću Narodnog pozorišta Kikinda

Ovo će biti šesto izvođenje komada „Buba u uhu“ a glumci su se uželeli publike, što je verujemo obostrano.

– Mi to dugo nismo igrali, posle premijere smo odigrali još tri, četiri puta i preskočili smo celu prošlu sezonu jer je ovo velika predstava, jedanaest je glumaca na sceni, a situacija nije bila naklonjena takvim komadima. Jedva čekamo da sutra stanemo pred publiku, kaže glumica Tanja Markov.

Premijeru Narodnog pozorišta „Laža i paralaža“ po tekstu Jovana Sterije Popovića u režiji Stevana Bodrože, ukoliko to prilike dozvole, planirana je za 13.novembar.

Radujemo se i početku sezone i radu uopšte. Imamo dosta najavljenih gostovanja i u inostranstvu i kod nas. Krajem oktobra očekuje nas festival u Živinici, a potom gostujemo u Tuzli. Samo da nam dozvoli to epidemiološka situacija i imaćemo bogat program, kaže Bojana Marić.

Publika koja bude pratila predstave tokom septembra i oktobra imaće priliku da odluči kojim danima će se ubuduće igrati predstave, utorkom i petkom ili utorkom i subotom, a taj plan igranja uslediće u novembru. U nedelju u kikindskom pozorištu gostuje prijedorsko pozorište sa predstavom „Sve o ženama“ a potom, u utorak sledi „Srmt čoveka na Balkanu“. Sve epidemiološke mere ostaju na snazi.Nošenje maski je obavezno a u publici će biti popunjeno svako drugo mesto tako da će predstave moći da gleda do 150 ljudi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena