Yunet
 

Kultura

Zimska idila u Kikindi inspiracija učesnika treće likovne kolonije Kulturnog centra

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 24. januar 2022. •

Zimska idila u Kikindi inspiracija učesnika treće likovne kolonije Kulturnog centra

Ulje ili akril na platnu, prijatna atmosfera u prostoru Kulturnog centra i zimska idila kikindskog trga koji okružuje ovu ustanovu, tako je izgledao subotnji dan u našem gradu, kada je održana Likovna kolonija na kojoj se okupilo petnaestak stvaralaca.

Snežna vojvođanska idila bila je inspiracija gotovo svim učesnicima Treće likovne kolonije u Kulturnom centru Kikinda. Među učesnicima zatičemo Milenu Krstin iz Mokrina i evo šta se našlo na njenom platnu.

Ove godine kolonija je okupila petnaestak učesnika kako bi , najpre kroz druženje, razmenu iskustava i ideja, prostor Kulturnog centra Kikinde oplemenili svojim delima. Da je ovo mesto susreta umetnika koji zaslužuju svaki podsticaj i podršku, pogotovo što radovima daju lični doprinos i pečat kulturi, istakla je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika. Inače u Kulturnom centru, godinu dana unazad funckioniše i slikarksa radionica što je pokazatelj da istitucija i te kako vodi računa o ovoj oblasti umetnosti. Neki učesnici radionice su po prvi put bili i učensici kolonije i imali priliku da iskuse tu vrstu slikarskog okupljanja I upoznaju znatno iskusnije umetnike.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad