Yunet
 

Kultura

Rezultat decembarskog fotosafarija: Izložba “Kikinda 2022”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. april 2022. •

Rezultat decembarskog fotosafarija: Izložba “Kikinda 2022”

U Kulturnom centru sinoć je otvorena izložba radova pristiglih na konkurs „Kikinda 2022“ nastala saradnjom Foto kluba Beograd i ove insitucije. Najbolje fotografije su nagrađene a radovi će biti izloženi narednih nedelju dana.

Kako Kikinda izgleda kroz objektiv fotoaparata članova Fotokluba Beograd ali i koje su najbolje fotografije u slobodnoj temi po oceni stručnog žirija izložbe „Kikinda 2022“ mogu videti posetici Kulturnog centra. Na temu grada pristiglo je 39 fotografija, a u drugoj kategoriji 87 fotografija. Pohvalnica za fotografiju u slobodnoj temi dodeljena je za delo Aleksandra Jočića, koji je takođe svoj rad poslao i u kategoriji Kikinda, grad, sove, ljudi a u decembru je bio učesnik kikindskog fotosafarija.

– Pa prvo sam bio oduševljen kad sam došao u Kikindu raznolikošću i svime što je postigla Kikinda u svom životnom veku tako da je jako primamljiva za svakog ko dođe, može puno toga da vidi. Vidi se da je tu uložen rad koji daje rezultate. Generalno jako lep utisak nosim odavde i svima preporučujem da ovde dođu. Za fotografe je interesantna jer puno detalja može da se nađe. Sovice su poseban događaj, međutim ima tu mnogo lepih kadrova da se vidi i zabeleži trajno kroz objektiv, ističe Aleksandar Jočić, fotograf.

Za izložbu Kikinda 2022. kažu da je produkt slučajnog susreta, a namernog foto safarija i prijateljstva koje raste između Fotokluba Beograd i KC Kikinda.

– Početak čitave ove saradnje je u stvari nastao slučajno kada sam se sreo sa predsednikom Foto kluba Beograd u Knjaževcu, na događaju koji nije imao vremena sa ovim. Započelki smo razgovor i došli na ideju da organizujemo foto safari u Kikindi. On je oidržan decembra prošle godine, imao je dobar odziv a tada smo dogovorili održavanje ove izložbe odnosno konkursa i da ta izložba bude pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije. Profesionalni fotografi učestvuju na ovakvim izložbama i tako prikupljaju bodove da bi sticali zvanje profesionalni fotograf, master fotografije i druga zvanja koja im dodeljuje Foto Savez Srbije. Verujem da ćemo organizovati i dalje slične susrete, ističe Marko Markovljev, organizator programa Kulturnog centra.

Ovo što vidimo tek je početak saradnje, obećavaju iz Foto kluba Beograda.

– Pre svega gradimo prijateljski odnos što je odlična baza za sve buduće saradnje. Ja volim da verujem da je ovaj prvi susret protekao fantastično, sledeće godine ćemo već pričati o tradiciji. Kada su pristigle fotografije u pitanju, biću malo oštar u osudi pa ću reći da fotografije jesu dobre ali da bih voleo da vidim još istih fotografija u istom kvalitetu, kaže Marko Mišević, član Foto kluba Beograd.

Izložbu je podržao Grad Kikinda.

Lepo je videti kako Kikinda izgleda iz drugačije perspektivei uglavnom se na njima nalazi ono što je za nas poznato i znamenito. Kikinda će imati i u narednom periodu priliku da pruži novu inspiraciju za fotografe, kaže Mladen Bogdan, predsednik Skupštine Grada Kikinda.

Ovo je nagrađena fotografija u kategoriji Kikinda grad sove, ljudi…Njen zvaničan naziv je „Ne brže od života“ Jana Valo koji nažalost nije prisustvovao dodeli nagrada ali poznavaoci kažu da je u krugu fotografa – čovek institucija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad