Yunet
 

Kultura

“Lalama sa Moriša” prvo mesto na “Kikindskim tamburaškim svečanostima”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. maj 2022. •

“Lalama sa Moriša” prvo mesto na “Kikindskim tamburaškim svečanostima”

Gromoglasnim aplauzima, u prepunoj sali Narodnog pozorišta, publika je ispratila nastupe izvođača na prvim “Kikindskim tamburaškim svečanostima”. U takmičarskom delu nastupila su dva tamburaška orkestra “Novi Bečej” i “Lale sa Moriša” iz Rumunije kojima je, po oceni stručnog žirija kojim je predsedavao Dubravko Isakov Cicko, šef Velikog tamburaškog orkestra RTV, pripalo prvo mesto. Darko Vlaščić iz tog orkestra proglašen je za najboljeg muzičara festivala. Plaketu “Živica Grastić” uručio mu je Aleksandar Grastić, sin preminulog barda kikindske tamburaške muzike, a tamburu majstorsko delo Miloša Jankovića iz Kikinde, predsednik Skupštine Grada Mladen Bogdan.

Tamburaški orkestar “Lale sa Moriša” iz Čanada danas broji desetak zaljubljenika u tamburaški melos iza kojih su brojni nastupi i festivali.

U bogatoj tradiciji tamburaške muzike u Kikindi, među istinskim zaljubljenicima u nju, počasno mesto pripada Živici Grastiću, a ovaj festival je prilika da mu se oda zasluženo priznanje, istakli su organizatori.

U revijalnom delu programa publika je uživala u numerama inezaboravnoj atmosferi koju svakim svojim nastupom donese bard vojvođanske muzike, sugrađanin Milan Prunić Duma.

“Kikindske tamburaške svečanosti” organizovao je Kulturni centar uz podršku Grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena