Yunet
 

Kultura

Mladi gudači predvođeni Stefanom Milenkovićem oduševili kikindsku publiku

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. maj 2022. •

Mladi gudači predvođeni Stefanom Milenkovićem oduševili kikindsku publiku

Ime proslavljenog violiniste, nekadašnjeg muzičkog vunderkinda Stefana Milenkovića koji je okupio Gudačku reprezentaciju mladih, privuklo je brojnu publiku svih uzrasta, pa se u koncertnoj sali kikindskog Narodnog muzeja tražilo mesto više. Bila je ovo muzička uvertira u svečano obeležavanje gradske slave. Koncert je tim povodom bio poklon grada Kikinde sugrađanima.

Stefan Milenković je u saradnji sa nacionalnom platformom “Srbiaj stvara” organizovao konkurs za izbor najtalentovanijih mladih virtuoza i uspešno oformio grupu profesionalnih umetnika koji su predstavili Srbiju na Svetskoj izložbi u Dubaiju.

Gudačku reprezentaciju mladih izvođača čine studenti od 18 do 26 godina. Neki od njih usavršavaju se u inostranstvu, ali nastupaju i širom Srbije.

Mladi gudači predvođeni Stefanom Milenkovićem posvećeni su misiji da ovakvim koncertima popularizuju klasičnu muziku i predstave je što široj publici. Zahvaljujući talentu, virtuoznosti i pozitivnoj energiji, to im itekako polazi za rukom što je subotnji koncert i potvrdio.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena