Yunet
 

Kultura

“Gusle” pripremaju bogato kulturno leto

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. jun 2022. •

“Gusle” pripremaju bogato kulturno leto

ADZNM „Gusle“ na konkursima u Pokrajini i Republici dobilo je sredstva 1,5 miliona dinara za realizaciju tri projekta. Direktor Zoran Petrović napominje da ovo društvo punih 146. godina opstaje zahvaljujući razumevanju i pomoći grada, a dodatna sredstva koja se obezbede doprineće da planirane programske aktivnosti budu kvalitetnije i sadržajnije.

Etno kamp odnosno studijsko istraživanje muzičkog tradicionalnog folklora ove godine biće održan 21. put. Okupiće studente etnomuzikologije i etnokoreologije iz naše zemlje, Republike Srpske i Rumunije. Uz etno kamp organizuje se i Međunarodni festival orkestara FENOK. Ovaj festival jedinstven je u našoj zemlji i regioni i postoji veliki interes orkestara za učešće. Ove godine planirano je šest koncertnih večeri od 24. do 31 jula.

U saradnji sa Predškolskom ustanovom “Dragoljub Udicki” u “Guslama” je počeo sa radom dečiji hor “Cvrčak”. Probe su u toku, a umetnički rukovodilac Magdalena Popov pozvala je sve zainteresovane mališane od šest i sedam godina da se priključe.

Članovi “Gusala” od 17.do 21. juna učestvovaće na festivalu u Kotoru, a odmah po povratku ženska pevačka grupa putuje u Negotin na takmičenje pevačkih grupa. U dvorištu Kurije za 29. jun zakazan je koncert dečijih grupa, a početkom jula Ženska pevačka grupa počeće snimanje video klipova za novi CD.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena