Yunet
 

Kultura

,,50 godina muzike, pesme i ljubavi”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 27. septembar 2022. •

,,50 godina muzike, pesme i ljubavi”

Koncertom simboličnog naziva ,,50 godina muzike, pesme i ljubavi” naš sugrađanin Milan Prunić Duma narednog četvrtka u Narodnom pozorištu sa početkom od 20 časova obeležiće pet decenija uspešne muzičke karijere. Svoj muzički izraz gradio je polako i temeljno, ugledajući se na Predraga Živkovića Tozovca, Predraga Cuneta Gojkovića, Aleksandra Acu Dejanovića i Zvonka Bogdana, ali trudeći se da ostane svoj. Za Milana Prunića Dumu sa punim pravom može da se kaže da je pevač starog kova koji kroz pesmu neguje gospodstveni manir, kojem je ostao veran do današnjih dana.

Bard vojvođanskog melosa do sada je ovenčan mnogobrojnim priznjanima, a poslednje u nizu za životno delo stiglo je ove godine od kolega iz Saveza estradno muzičkih umetnika Srbije.

Uz pratnju velikog tamburaškog orkestra RTV-a, specijalne gošće koncerta su Aleksandra Padrov, solistkinja Radio-televizije Vojvodine i Radio Beograda kao i Danijela Jovanović, prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta. Organizator koncerta u čast velikog i značajnog jubileja je Kulturni centar.

Ulaz na koncert je slobodan, ali je neophodno preuzeti karte u ovoj kulturnoj ustanovi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad