Yunet
 

Kultura

U Kulturnom centru otvorena izložba akvarela beogradske umetnice Jevrosime Lukić

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. novembar 2022. •

U Kulturnom centru otvorena izložba akvarela beogradske umetnice Jevrosime Lukić

U galerijskom prostoru Kulturnog centra otvorena je izložba akvarela pod nazivom ,,Susret” umetnice Jevrosime Lukić iz Beograda. Svaki novi susret sa delima ove slikarke izaziva drugačije, naglašene i uvećane emocije. Ono što dominira na trideset predstavljenih radova su pejzaži – predeli koji su stvarni, prepoznatljivi i opipljivi.

-,, Ovo je prvi put da svoje radove izlažem u Kulturnom centru. Ja sam bila jedna od učesnica likovne kolonije u Novim Kozarcima, a u dogovoru sa Tanjom Nožicom koju sam tada upoznala, ona je poželela da izložim svoje radove u ovom prostoru. Akvarelista sam, bavim se samo sa akvarelom i to je jedna od najtežih tehnika u slikarstvu. Tu nema popravki, slikanje je ,,al prima”. Ja sam pejzašista, i inače po potrebi radim i mrtvu prirodu, portrete, u zavisnosti od toga šta ko želi i traži. Pejzaže radim iz glave, ne obraćam pažnju mnogo na ono što me okružuje, već se oni negde kod mene u glavi stokiraju i onda ih iznosim na platno” – rekla nam je umetnica Jevrosima Lukić.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 27. novembra. Jevrosima Lukić rođena je 1952. godine u Golupcu, a slikarstvo je učila kod profesorice Dunje Dokić Nikolić. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Učesnica je brojnih izložbi u zemlji i inostranstvu i humanitarnih akcija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad