Yunet
 

Kultura

\"Igrarije\" u Kulturnom centru

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. mart 2023. •

\

,,Igrarije” – naziv je izložbe koja je prethodne večeri otvorena u galerijskom prostoru Kulturnog centra. Autorka je beogradska umetnica Minja Čvorić koja je ovdašnjoj slikarskoj javnosti postala poznata po učešću na likovnim kolonijama u Novim Kozarcima.

Prva samostalna izložba “Igrarije” beogradske umetnice Minje Čvorić prikazuje njenu intimu kroz nekoliko ciklusa radova koji se bave njenim ličnim iskustvima i emocijama. Umetnica kroz svoje radove prenosi svoju ličnu priču i izražava svoja osećanja na kreativan i umetnički način. Kroz sve ove cikluse radova, Minja Čvorić uspeva da prenese svoju intimu i ličnu priču na posmatrača na umetnički način, otvarajući vrata u njeno sopstveno svetlo i tamu.

Minja Čvorić rođena je u Beogradu 1993. godine gde je 2012. godine završila školu za dizajn na odseku za grafički dizajn, a šest godina kasnije i master studije na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konzervaciju, odsek ikonopis, u klasi prof. Teodora Mitrovića. Od 2020. godine član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, a godinu dana kasnije i Udruženja ,,Četka bez drške” i KUL.Ta. Iza sebe ima veliki broj nagrada i učešća na domaćom i međunarodnim skupovima slikara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena