Yunet
 

Kultura

Umetnost koja spaja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. mart 2023. •

Umetnost koja spaja

Terra Simpozijum je jedinstven događaj koji se održava svake godine u letnjim mesecima i predstavlja epicentar okupljanja eminentnih umetnika i stručnjaka iz celog sveta. Na ovogodišnjem, 42. Simpozijumu skulpture u terakoti svoje učešće najavili su umetnici iz Albanije, Hrvatske, Španije i Srbije.

Jedan od svakako najvažnijih događaja u svetu umetnosti, koji se svake godine održava u letnjim mesecima je Terrin Simpozijum. Na ovogodišnjem 42. po redu sazivu umetnika kao i prethodnih godina, glavni fokus je na skulpturama u terakoti. Ovogodišnje izdanje okupiće umetnike iz Albanije, Hrvatske, Španije i Srbije, koji će zajedno raditi na stvaranju skulptura velikog formata koje će verujemo oduševiti posetioce. Simpozijum Terra predstavlja sjajnu priliku da se vidi kako skulture u terakoti i glina kao tradicionalan materijal može biti korišćen na različite načine, stvarajući impozantne skulpture i umetnička dela. Ovo je događaj koji privlači publiku iz celog sveta i koji ujedinjuje ljubitelje umetnosti i otvara prostor za novu inspiraciju gde umetnici uz međusobno povezivanje mogu da stvore unikatna dela.

Umetnici koji učestvuju na Terra simpozijumu su pravi majstori svog zanata, a njihova dela će ostati kao trajna uspomena na ovaj događaj. Svake godine Terra simpozijum dokazuje da je umetnost univerzalni jezik koji spaja ljude i prenosi poruke i emocije na jedinstven način.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena