Yunet
 

Kultura

Rezervišite kartu za Nastojnika

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. mart 2023. •

Rezervišite kartu za Nastojnika

„Nastojnik”, najdugovečnija predstava kikindskog Narodnog pozorišta, sutra će jubilarno biti odigrana i to po 150. put. Uprava pozorišta donela je odluku da ovo izvođenje pokloni Kikinđanima, te je ulaz besplatan.

Predstava „Nastojnik” zaštitini je znak Narodnog pozorišta Kikinda. Publika će sutra imati priliku da prisustvuje njenom 150. izvođenju. Kuriozitet je da u predstavi rađenoj po delu Harolda Pintera od prvog dana igra ista glumačka postava: Branislav Knežević, Slavoljub Matić i Dragan Ostojić, koji je i režirao predstavu. Trideset pet godina je prošlo od prvog izvođenja, ali oni se duhom nisu promenili.

Najdugovečnija predstava kikindskog teatra više puta je nagrađivana i od strane kritičara pozitivno ocenjena. Na prvom „Joakimfestu” u Kragujevcu gde je plan bio nagraditi jednog glumca, zbog njih trojice napravljen je presedan te su ravnopravno nagrađeni za najbolju mušku ulogu. U Trebinju su predstavu izveli dva puta uzastupno zbog velikog interesovanja. I danas posle tri i po decenije igranja, energija nije splasla, ali su emocije dublje.

Dug život ove predstave prati nebrojeno anegdota i posebnih doživljaja. Recimo, njeno prvo izvođenje bilo je u Nakovu na Opštinskoj smotri dramskog stvaralaštva. Glumačke bravure i posebna atmosfera koju donosi jubilarno izvođenje „Nastojnika” zasigurno će dotaći publiku.

„Nastojnik” iako se i dalje nalazi na redovnom repertoaru kikindskog pozorišta, izvodi se jednom do dva puta godišnje, te je sutrašnje izvođenje prilika koju svakako ne treba propustiti. Komad je na repertoatu sutra od 20 časova, a ulaz je besplatan. Kako se igra na maloj sceni, svi zainzeresovani treba da što pre rezervišu svoje mesto.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena