Yunet
 

Kultura

Specijalistički studijski program posvećen skulpturi CLPU „Terra”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 30. januar 2024. •

Specijalistički studijski program posvećen skulpturi CLPU „Terra”

Novosadska Akademija umetnosti u saradnji sa Centrom za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” godinama unazad sprovodi specijalistički studijski program posvećen skulpturi u terakoti. Ovogodišnji početak programa planiran je na proleće.

Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra”, osim izložbene delatnosti, organizator jeinternacionalnog simpozijuma skulptura velikog formata u terakoti, što se smatra jedinstvenim umetničkim događajem. Već dvadeset godina unazad u saradnji sa Akademijom umetnosti iz Novog Sada, „Terra“ sprovodi specijalistički studijski program koji je posvećen skulpturi. Programu prisustvuju studenti, budući vajari i njihovo učešće postaje deo studentskog kurikuluma.

– 2014. godine je nastao projekat studentskog kampa, kakav je danas, a cilj je studentska praksa u skulpturi u Terakoti za studente umetnosti sa fakulteta iz Regiona. Ove godine je najveći broj studenata, za njih je to neki vrhunac sezone, jer ono što urade ovde je njihova najveća produkcija u toku godine, rekao je Aleksandar Lipovan direktor CLPU „Terra”.

Ovaj program ima za cilj da „Terra” postane Regionalni centar za skulpturu. Izložbenu sezonu u Galeriji otvorila je mlada umetnica izložbom ,,Balkanske priče”, a od 9. februara „Terra” organizuje panel diskusiju čija je tema položaj samostalnih umetnika u Srbiji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena