Yunet
 

Kultura

Boje mašte na platnu – pogledajte svet očima Ljiljane Bogosavljev

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 6. mart 2024. •

Boje mašte na platnu – pogledajte svet očima Ljiljane Bogosavljev

Ljiljana Bogosavljev, autorka je izložbe „Čarolija mašte” kojom je Kikinđanima predstavila svoje misli i talenat. Belo platno, četkica i Ljiljanine veštine stopile su se u šarolike akrilne boje i podstakle maštu svih posetilaca.

U susret Međunarodnom danu žena, Kulturni centar Kikinda posebnu pažnju pruža damama, te je ovogodišnju nedelju žena otvorila Ljiljana Bogosavljev izložbom „Čarolija Mašte”. Kako saznajemo, ovo je način na koji Ljiljana izražava svoju ljubav, osećaje i maštu. Njene slike inspirisane su ličnim impresijama same autorke.

-Svako od nas tokom života, ponekad, zanemari neke svoje prve ljubavi prema nečemu. Moja ljubav je oduvek bila slikarstvo, a sada sam našla vremena za to. Došla sam u period života kada se sve smiruje, pa želim da ga još poboljšam. Ne mogu da zamislim da prođe dan, a da nešto ne naslikam. Sve zavisi od isnipracije, naravno, ali čar se nalazi u tome što nikad ne znam šta će na kraju ispasti, zaključila je Ljiljana Bogosavljev autorka izložbe „Čarolija mašte”.

Sadržaji u sklopu „Nedelje žena” uvek su dobro posećeni, te je tako i ova izložba izazvala zainteresovanost posetilaca. Ispod svake slike nalazi se citat, a autorka veruje da će se svako pronaći u jednoj reči ili makar jednoj nijansi na belom platnu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena