Yunet
 

Kultura

Umetnost repeticije – CLPU „Terra” organizuje celodnevnu radionicu za zainteresovane polaznike

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. mart 2024. •

Umetnost repeticije – CLPU „Terra” organizuje celodnevnu radionicu za zainteresovane polaznike

Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” organizator je radionice na temu „Repeticija – principi komponovanja” koja će biti održana u subotu, 16. marta. Pripremljen je celodnevni program za sve zainteresovane polaznike, starosna granica postoji, te radionici mogu da prisustvuju učesnici stariji od 15 godina.

Radionica na temu „Repeticija – principi komponovanja” čiji je organizator Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” biće održana u subotu, 16 marta. Celodnevni program namenjen polaznicima ima za cilj da kroz dijalog i rad sa mentorima ispitaju mogućnosti komponovanja slike koristeći se principom repeticije kao I da se upuste u likovni eksperiment, a svoja razmišljanja na datu temu prenesu na papir.

-Ideja je da nekoliko nas koji ćemo raditi sa građanima dovedemo čitav proces do izložbe. Zanimljivo je to što smo svi iz sličnih, a nekako različitih branši, što se tiče nas mentora, polaznicima će biti interesantno da dobiju uvid u istu stvar iz različitih uglova, zaključio je Miloš Bajilo.

-Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa ovom temom kroz istoriju umetnosti. Ono što je važno jeste da je poziv otvoren za sve zainteresovano i nije potrebno iskustvo ili talenat za slikarstvo i vizuelnu umetnost. Ovo je ideja da učesnici probude svoju kreativnost i da se umetnost približi običnom čoveku, dodala je Tijana Toševski.

Polaznici će imati priliku da rade u nekoliko tehnika, a završni radove svoje mesto pronaći će u salonu Muzeja „Terra”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena