Yunet
 

Kultura

Kikindske zvezdice – sestre Perinović svoji glasom dostižu zvezde

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. mart 2024. •

Kikindske zvezdice – sestre Perinović svoji glasom dostižu zvezde

Pored toga što važi za grad sporta i grad dobrih ljudi, Kikinda gaji i mnogobrojne talente. Da se dobar glas daleko čuje, dokaz su Kikinđanke Anđela i Jana Perinović, koje svojim glasom dostižu zvezde.

Kikinđanke Anđela i Jana Perinović plene svojim glasom, mnogobrojne pohvale i nagrade na raznim takmičenjima samo su deo svetle budućnosti dve devojčice. Trinaestogodišnja Anđela još kao vrlo mala pokazivala je zainteresovanost za muziku i pevanje, pored horova, svira klavir i violinu. Talentovana devojčica, najviše voli tradicionalnu muziku, ona je, kako kaže, osnova njenog pevanja.

-Pevanjem se bavim već sedam godina. Pevam crkvene pesme i deo sam hora, a bila sam članica i Dečijeg hora „Čuperak”. Idem na razna takmičenja, osvojila sam treće mesto na Festivalu „Isidor Bajić” u Novom Sadu, a 20. aprila idem po svoju nagradu. Sviram klavir i violinu i uživam u tome, rekla je Anđela Perinović.

Najveća Anđelina podrška je osmogodišnja Jana, koja prati stope svoje starije sestre.

-Pevam tri godine, dečije i crkvene pesme. Deo sam Dečijeg hora „Čuperak”, imam puno drugara i uvek pevam. Vežbam uz svoju stariju sestru, dodala je Jana Perinović.

U društvu su omiljene, pevaju uvek i svuda, zajedno stvaraju harmoniju, uče jedna od druge i međusobno se bodre. Talentovani duo najveću podršku vidi u svojim roditeljima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena