Yunet
 

Poljoprivreda

Kobila Lipica šampionka Poljoprivrednog sajma

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. septembar 2021. •

Kobila Lipica šampionka Poljoprivrednog sajma

Prvo učešće na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu donelo je kobili Lipici čiji je vlasnik 32-godišnji Zoran Divljak iz Ruskog Sela šampionski pehar. U konkurenciji 28 kobila od šest i više godina sudije su kao najbolju ocenile Lipicu.

-Lipica je u našem domaćinstvu tri godine. Njeni roditelji su sa ergele Kelebija i mnogo truda i rada bilo je potrebno da bismo dostigli ovaj rezultat. Česti smo gosti fijakerijada i gde god smo se pojavili uvek smo osvajali neko od prva tri mesta. Gde god da se pojavimo izaziva pažnju, a učešće na Poljoprivrednom sajmu je bio poseban doživljaj i za mene i za nju – istakao je Zoran Divljak.

Sudije na Poljoprivrednom sajmu bile su stroge i ocenjivale su glavu, vrat, zadnji trap, sapi, noge, srazmernost proporcije tela, hod. Ocenjivani su i obim grudi i cevanice. U porodici Divljak koja se bavi poljoprivredom konji su tradicija.

U štali ima četiri konja, a Lipica će ostaviti dobre potomke.Pored ljubavi i nege konjima je potrebna i kvalitetna hrana što ljubimcima u domaćinstvu Divljak ne nedostaje. Iako je hobi skup i konjartsvo polako izumire ova porodica planira da i dalje ulaže u dobra i kvalitetna grla.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena