Yunet
 

Poljoprivreda

Poljoprivrednici da se jave za eID broj

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 2. februar 2023. •

Poljoprivrednici da se jave za eID broj

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je proces uvođenja registrovanih gazdinstava u elektronski sistem e-Agrar kako bi se modernizovao i ubrzao proces upisa i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Prvi korak u procesu uvođenja e-Agrar sistema je prijava na Portal eID , Portal za elektronsku identifikaciju, objašnjava Jelena Kljajić, savetodavac PSS.

https://youtu.be/FJuISzEnqD8

Aplikacija eAgrar zaživela je od 1. februara. Zahvaljujući aplikaciji na mobilnom telefonu poljoprivrednici će dobiti zahtev koji treba da potvrde, uđu u eUpravu i tek tada im je dostupan eAgrar.Nakon kreiranog eID-a, naredni korak podrazumevaće prijavu u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a potom i prijavu za podsticaje o čemu će, poručuju iz Ministarstva, poljoprivrednici biti pravovremeno obavešteni. Jedna aplikacija na eUpravi je za samo jednu osobu.

Za registraciju je potrebna mejl adresa i lični dokument pasoš ili lična karta, a u zaposleni u Poljoprivrednoj stručnoj službi svakog dana od 8 do 14 sati na raspolaganju su proizvođačima da im pomognu oko ovog posla. Za U Kikindi ima 4.000 reistrovanih poljoprivrednih gazdinstava i potrebno je da se svi dobiju identifikacioni broj kako bi prešlio na digitalno vođenje posla..

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad