Yunet
 

Poljoprivreda

Martovske temperature donose rodno voće

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. mart 2024. •

Martovske temperature donose rodno voće

Reklo bi se da je proleće stiglo, voće je počelo da rađa usled neobično visokih martovskih temperatura. Nove sadnje su u pripremi, a rasadnik ,,Dorijat” u Kikindi nudi širok asortiman voćnih sadnica.

Kruške, dunje, šljive, kajsije i širok asortiman voćnih sadnica nudi rasadnik ,,Dorijat” u Kikindi. Voće je počelo da cveta usled spoljašnjih temperatura, ranije nego što je uobičajeno. Pravilna sadnja voća od velike je važnosti za kasniji razvoj i cvetanje. Pred voćare, topli martovski dani stavljaju veliki izazov.

-Sve kreće malo ranije, obično sezona prolećne sadnje počinje sredinom marta, ali zbog vremena biljke kreću da puštaju svoje sokove i da se razvijaju. Preporučujemo da se što pre izvrši sadnja voćnih sadnica. Od voćnih vrsta imamo ce asortiman, a kupci najčešće traže šljive, kajsije i trešnje, a cena je ostala ista kao i prethodnih godina, rekao je Radivoj Lagundžin.

U odnosu na prethodne godine cena voćnih sadnica se nije menjala, veliko je interesovanje za sadnju, te su stručnjaci u ,,Dorijat” rasadniku uvek na raspolaganju svojim kupcima. Sadnice voća iznose ukupno 330 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena