Yunet
 

Privreda

Godišnja nagrada Privredne komore Srbije kompaniji “Grindex”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 24. mart 2022. •

Godišnja nagrada Privredne komore Srbije kompaniji “Grindex”

Regionalna privredna komora dodelila je godišnje nagrade najuspešnijim privrednicima i privrednim društvima za 2021.godinu. Pored regionalnih i jubilarnih nagrada, Jovi Bulatoviću, direktoru i vlasniku kompanije „Grindex“ uručeno je priznanje Privredne komore Srbije. Ova kompanija se bavi proizvodnjom alatnih mašina, brusilica, odlivaka od sivog i nodularnog liva i pruža usluge mašinske obrade. Svoje osnovne proizvode alatne mašine, plasira na tržištu Ruske Federacije, a od pre par godina i na tržišta Indije i Nemačke, a u planu je i ulazak na kinesko tržište.

Jubilarne nagrade pripale su firmama „Bus Computers’’ i doo „Mokrin“ osnovanim pre dvadeset godina, kao i „Graditelju“ i „Žaki Komercu“ osnovanim pre tri decenije. Nagrade za regionalne lidere dodeljene su Milovanu Vasiću direktoru i vlasniku „Stare livnice“ iz Čoke i Goranu Pašiću vlasniku ‘’Multipaka’’ .

Nagrada za poseban doprinos razvoju privrede regiona u sektoru poljoprivrede pripala je Ortačkoj radnji “BIS” u Novom Kneževcu , nagrada za poseban doprinos razvoju privrede regiona u sektoru usluga dodeljena je trgovinskom preduzeću “Etalon“.

Prisutnim privrednicima predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, Fonda za razvoj i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza predstavili su pozive i programe podrške privredi. Na sajtu preduzetnistvo.gov.rs nalaze se sve potrebne informacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad