Yunet
 

Privreda

Prodaja PIK-a zakazana za 26. april

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. april 2022. •

Prodaja PIK-a zakazana za 26. april

Stečajni upravnik Milan Ljubojević preduzeća „Ziper“ iz Novog Sada oglasio je dvanaestu prodaju imovine javnim nadmetanjem. Prodaje se nepokretna imovina koju čini nekretnine bivše industrije mesa PIK Kikinda površine 17.000 metara kvadratnih na parceli ukupne površine veće od 10 hektara. U prodaju je uračunat i megadiskont od hiljadu kvadradtnih metara sa uličnim prilazom i parkingom kao i oprema koja ide uz pripadajuću nepokretnost. Početna cena je 43 miliona dinara, a depozit je 42,1 milion dinara. Kako je navedeno u oglasu Početna cena na javnom nadmetanju je obavezujuća i kupac mora da je prihvati.

Javno nadmetanje održaće se 26. aprila u 16 časova u Novom Sadu.Prva prodaja nekadašnje klanične industrije PIK u Kikindi oglašena je 28. januara 2010. godine. U fabrici u kojoj je proizvodnja okončana 2004. godine, stečaj je proglašen marta 2005., a godinu dana kasnije vlasnik PIK-a postala je novosadska firma „Ziper“. Na žalost, ubrzo po otvaranju novi vlasnik je otišao u stečaj i fabrika se od tada prodaje.

-Ima zainteresovanih kupaca, ali još uvek niko nije otkupio dokumentaciju. Da li će ova prodaja biti uspešna znaćemo na sam dan javnog nadmetanja. Cena po kojoj se sada prodaje niža je u odnosu na prethodnu– kaže Milan Ljubojević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad