Yunet
 

Privreda

Povoljni kreditni program za privrednike “Oporavak i razvoj”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. jun 2022. •

Povoljni kreditni program za privrednike “Oporavak i razvoj”

Investicioni program “Oporavak i razvoj” sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj RS. Sredstva za sprovođenje programa obezbeđena su iz kreditne linije Evropske investicione banke u iznosu od 90 miliona evra, dok je iz sredstava Fonda za razvoj obezbeđeno 100 miliona dinara.

Visina odobrenih sredstava ne može biti veća od 75% vrednosti investicionog ulaganja pri čemu je najniži iznos kredita milion, a najviši 290 miliona dinara. Prijem zahteva je dok se sredstva programa ne utroše, a najkasnije do 30. juna 2022. godine.

Prezentaciju ovog javnog poziva organizovalo je kikindsko Opšte udruženje preduzetnika u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom.

U komori ukazuju na i na druge aktuelne programe podrške privredi. Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku EU dodeljuje bespovratna sredstva mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za šta je ukupno opredeljeno 3,1 milijarda dinara.

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede organizovao je treći “Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća ” i pozvao kompanije da konkurišu i ostvare pravo na subvencije od 6.000 do 12.000 evra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena