Yunet
 

Privreda

Infrastrukturno opremanje nove industrijske zone do kraja oktobra

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. oktobar 2022. •

Infrastrukturno opremanje nove industrijske zone do kraja oktobra

Infrastukturno opremanje nove industrijske zone “Rasadnik”, koje podrazumeva izgradnju internih saobraćajnica, postavljanje rasvete, priključaka i nove trafo-stanice, biće završeno krajem oktobra, rekao je gostujući u emisiji “Rezervisano” na našoj televiziji, gradonačelnik Nikola Lukač. Ovaj deo investicije u iznosu blizu 90 miliona dinara, u polovičnom iznosu finansiraju lokalna samouprava i Ministarstvo privrede Republike Srbije. Celokupna vrednost radova za opremanje nove industrijske zone je oko 500 miliona dinara, a najveći deo odnosi se na prečistač otpadnih voda.

Gostujući u emisiji “Rezervisano” na TV Kikinda, gradonačelnik Nikola Lukač je rekao da grad intenzivno traga za novim investitorima, a da je njih sedam ozbiljno zainteresovano da ulaže. Razgovori sa njima vode se na mesečnom nivou, a grad je, kaže gradonačelnik, spreman za grinfild investiciju onoga ko prvi dođe i izrazi želju da izgradi novu fabriku.

U ovom momentu je 7 potencijalnih investitora ozbiljno zainteresovano za prostor u novoj industrijskoj zoni. Za sada ćemo biti zadovoljni da bar jedan od njih odluči da gradi fabriku u našem gradu. Zahvaljujems se Razvojnoj agenciji Srbiji, pokrajinskoj i republičkoj administraciji koje usmeravaju investitore ka Kikindi-rekao je Lukač.

Infrastrukturno opremanje nove industrijske zone iznosi blizu 90 miliona dinara, a finansiraju ga u polovičnom iznossu Ministarstvo privrede Republike Srbije I lokalna samouprava.

Pre više od mesec dana uveli smo izvođače u posao, zajedno sa nadležnim ministarstvom. U narednom periodu obići ćemo radove. Dinamika radova je ispoštovana, a krajem oktobra možemo da očekujemo njihov završetak. To su interne saobraćajnice, priključci rasveta, nova trafostanica-kaže Lukač,

Gradonačelnik Kikinde podsetio je na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država intenzivirati pomoć za dolazak bar jednog investitora na prostoru nove industrijske zone koja se nalazi u blizini puta prema Zrenjaninu, odnosno Beogradu. Podsetimo, na ovom mestu je pre dve godine završena izgradnja kružnog toka koji je najavljen kao važan deo saobraćajnica I pristupnog puta za novu industrijsku zonu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena