Yunet
 

Sport

FK ŽAK u nedelju proslavlja 90 godina postojanja i rada

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 6. avgust 2021. •

FK ŽAK u nedelju proslavlja 90 godina postojanja i rada

Fudbalski klub ŽAK u nedelju obeležava 90 godina postojanja i rada. Značajan jubilej biće obeležen fudbalskom utakmicom veterana ŽAK-a i “Crvene zvezde” iz Beograda. Na stadionu Vašarište utakmica počinje u 18 sati, a ulazak je besplatan. Osim utakmice svima koji su zaslužni za dugogodišnji opstanak kluba biće uručene diplome i zahvalnice.

Sadašnji FK ŽAK osnovan je 13. avgusta 1931. godine. Osnovan je na inicijativu zaposlenih na železnici, tako da je i prvi naziv kluba Železnički atletski klub ŽAK. Do 1935. godine klub je bio u Prvoj ligi tadašnje Kraljevine Jugoslavije .

U novojoj istoriji ŽAK je u prethodnim godinama bio deo Vojvođanske lige –Istok, međutim od ove sezone takmiči se u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin. Kako ističu u upravi kluba njihov cilj je da se vrlo brzo vrate u Vojvođansku ligu u čemu će im pomoći i pojačanja. Naime, od 14. avgusta kada počinje jesenji deo prvenstva u ŽAK-u će igrati sedmorica novih igrača. U prvoj utakmici “žuti mravi” sastaju se u Bašaidu sa “Vojvodinom”, a meče se igra u nedelju, 15. avgusta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena