Yunet
 

Sport

Na prijemu kod gradonačelnika ponovljeno: Dajanom Butulija Kikinda se ponosi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 2. septembar 2021. •

Na prijemu kod gradonačelnika ponovljeno: Dajanom Butulija Kikinda se ponosi

Proslavljena srpska košarkašica, a na naš ponos to što je Kikinđanka, nakon osvojene evropske medalje, pa potom i učešća na Olimpijadi u Tokiju, rešila je da napusti reprezentaciju, ali će svakako ostati u košarci, prvestveno u trenerskim vodama. To je danas potvrdila kod gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača na prijemu koji je upriličen kako bi joj Grad Kikinda odao priznanje što, pored toga što je pravi ambasador Srbije, jeste i ambasador Kikinde i uzor mnogim našim devojčicama.

Ono što malo ko zna je da je iza nje izuzetno težak životni period jer je prošla životnu agoniju, više operacija, ali se oporavila u čemu joj je pozitivan stav puno doprineo.

– Bila mi je teška prošla godina, bila sam odvojena od terena deset meseci. Pribojavala sam se da neću moći ni da se vratim košarci. Ipak, selektorka Marina (Maljković) je verovala u mene a i ta moja snaga me je vratila na teren i uspela sam posle mesec i po dana da se vratim u igru, da osvojim još jedno zlato. Pokazalo se da sa pozitivnim stavom sve može da se postigne. Izuzetno sam i na sebe ponosna zbog svega što sam prošla i uvek zahvalna Marini što mi je dala šansu da budem u reprezentaciji i osvojim zlato na Evropskom prvenstvu, rekla je Dajana Butulija.

Uvek je zadovoljstvo i čast kada imate sportiste kakva je Dajana, naša Dajana. Kikinda je ponosna što te ima. Toliko puta si nas obradovala, donela radost kada gledamo dok igraš i stvarno jesi motiv svih mladih, svih nas koji volimo sport ili gledamo dok igraš, da i mi postignemo uspehe u svojim oblastima. Odvajanjem slodobnog vremena, napornim radom, pokazuješ da ipak može da se dostignu takvi uspesi, rekao je Nikola Lukač danas u gradskoj kući gde je u svom kabinetu ugostio Dajanu Butuliju.

Hvala na ovim lepim rečima. Pored svega ružnog što se dešava, dobro je da mladi u sportu traže uzore. Meni je Kikinda izuzetno draga. Kao deo Instituta za ženski sport ovde u Kikindi obezbeđujemo devojčicama besplatne treninge, zahvaljujući i podršci Grada Kikinda, jer za dečake seoduvek lakše odvajao novac za članarinu ili ostvarenje njihovih snova, a za devojčice se to ne dešava u toj meri. Ne mora svaka da bude uspešna u sportu, ali je bitno da budu dobri ljudi a sport ih tome svakako uči, dodala je Dajana.

Butulija je najuspešnija kikindska sportiskinja uzimajući u obzir postignuta dosignuća, a među njima su Evropsko zlato iz 2015. i 2021., bronze na Evropskom Prvenstvu 2019. godine, a sa srpskom reprezentacijom osvojila je i olimpijsku bronzu u Riju 2016.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad