Yunet
 

Sport

Sutra se igra derbi utakmica „ŽAK-a“ i „Poleta“ na Vašarištu, ali i rukometni susreti u sportskoj hali

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. oktobar 2021. •

Sutra se igra derbi utakmica „ŽAK-a“ i „Poleta“ na Vašarištu, ali i rukometni susreti u sportskoj hali

U 11. kolu Srpske lige Vojvodina OFK „Kikinda“ putuje u Sombor gde ih očekuje utakmica protiv Radničkog 1912. Budući da Kikinđani u ovom trenutku imaju 5 poraza i pet pobeda, a da je somborski tim dva mesta niže na tabeli, očekuje se teška utakmica ali se svakako računa na pobedu.

U Vojvođanskoj ligi Istok,najzanimljiviji susret igraće se u Elemiru sutra u 14 časova kada „Sloboda“ iz Novih Kozaraca gostuje „Naftagasu“ u tom mestu. Derbi utakmica 11. kola biće iskušenje za „Slobodu“, a dodatna poteškoća je jer se utakmica igra u gostima. Fudbaleri“Kozare“ iz Banatskog Velikog Sela sutra na domaćem terenu dočekuju Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva. Male su šanse dvanaestoplasiranoj Kozari u sutrašnjioj utakmici sa četvtoplasiranim Jedistvom, ali zato u nedelju ruskoselska „Crvena zvezda“ dočekuju poslednje plasiran tim lige, Slogu iz Plandišta, i očekuje nove bodove.

Sutra se igra derbi utakmica „ŽAK-a“ i „Poleta“ na Vašarištu. Sa potpuno istom statistikom, i istim brojem bodova na tabeli Područne fudbalske lige Zrenjaninova utakmica 11. kola zaista je nazahvalna za analizu pred sam događaj, ali će zato zasigurno napuniti stadion ŽAK-a sutra u 14 časova. Tim iz Mokrina putuje u goste „Borcu“ u Aleksandrovo, a „Vojvodina“ u Bašaidu dočekuje „Mladost“ iz Banatskog Despotovca. Sve utakmice zakazane su sutra za 14 časova.

„Napredak“ iz Banatske Topole u predstojećem 8.kolu Međuopštinske lige Kikinda Žitište gostuje „Proteleru“ u Međi. Sa 2 pobede i 4 poraza „Napredak“ je šestošplasiran tim u ligi Kikinda Žitište.

Kikindski rukometaši i rukometašice nakon redovnog kola Super B ligde odigranog u sredu, sutra na domaćem terenu čekaju Inđiju. Utakmica se igra u 19 h, a pre toga od 16.30, ŽRK Kikindu u petom kolu očekuje derbi sa trenutno prvoplasiranim timom „Mladi Radnik“ iz Radinaca. Utakmica se takođe igra na domaćem terenu u dvorani Sportskog centra „Jezero“.

U 4.kolu Prve srpske lige KK „Velika Kikinda“ putuje u gost „Dunavu 2014“ u Apatinu.

Vaterpolisti ŽAKaodmarali su proteklog vikenda, a sledeće kolo Prve B lige igraju u nedelju 24. oktobra, kada na bazenima SC “Jezero”dočekuju TENT iz Obrenovca. Za sam klub utakmica je značajna jer je deo obeležavanja 70.godišnjice kluba, a iz uprave su pozvali publiku da u što većem broju dođu I podrže momke do pobede. Utakmica je zakazana za 19 časova i ulaz je besplatan.

Ovog vikenda igra se i drugo kolo prvenstva za odbojkašice i odbojkaše. Muški odbojkaški klub „Kikinda“ nakon prve pobede očekuje i sledeću već u nedelju u 17 sati kada ponovo igraju kod kuće sa „Vestom“ iz Šida.

Ženski odbojkšaki tim „Kikinda 0230“ koji takođe nastupa u Drugoj ligi Sever i narednog vikenda takođe igraju u Futogu, kao i prošlog vikenda ali ovog puta igraju sa timom „Futog“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena