Yunet
 

Sport

Rukometaši, rukometašice i vaterpolisti upisali nove bodove i navijačima pružili sjajnu igru

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. novembar 2021. •

Rukometaši, rukometašice i vaterpolisti upisali nove bodove i navijačima pružili sjajnu igru

Među rezultatima sportskih susreta odigranih tokom vikenda, pored OFK Kikinde koja je izgubila od Vršca rezultatom 1:4, izdvajamo sjajnu pobedu rukometaša i rukometašica, kao i vaterpolista “ŽAK-a”. Najpre o ostalim fudbalskim susretima.

U Vojvođanskoj ligi Istok,Očekivano, „Sloboda“je upisala nove bodove. Na stadionu „Ilija Pantelić“ pobedili su „Proleter“ iz Banatskog Karlovca rezultatom 3:0. Poslednju utakmicu jesenjeg dela prvestva novokozarački tim igra u gostima sa „Jedistvom“ iz Vlajkovca gde ih pred pauzu čekaju novi bodovi.

Photo: zvanična Facebook stranica FK “Sloboda” Novi Kozarci

„Kozara“ i „BAK“ su u Beloj Crkvi igrali bez golova, dok su ruskoselska „Crvena zvezda“ i „Jedinstvo“ u Vlajkovcu igrali nerešeno 4:4 i zadržali pozicije na tabeli sa istim brojem bodova.

U Područnoj fudbalskoj ligi ZrenjaninMokrinčani su rezultatom 5:0 porazili poslednje plasiran tim „Radnički“ u Sutjeskoj.“Polet“ je u Nakovu sa „Borcem“ iz Aleksandrova ostvario pobedu od 5-2. Iako su bili oslabljeni ne igranjem osam igrača, uspeli su da opravdaju poverenje trenera Saše Kresoje. „Polet“ je zadržao lidersku poziciju i prvom pratiocu kikindskom „ŽAK-u“ beže jedan bod. „ŽAK“ je 1:0 pobedio „Mladost“ u Banatskom Despotovcu,a „Vojvodina“ u Bašaidu beleži poraz od zrenjaninskog „Banata“.

RUKOMET: MRK „Grindex“ Kikinda nastavlja da niže pobede. U humanitarnoj utakmici pobedila je „Kolubaru“ iz Lazarevca, inače bivšeg šampiona države i osvajača kupa. Pitanje pobednika bilo je rešeno već u uvodnim minutima utakmice. Igrače kikindskog „Grindex-a“ na bolju igru motivisala je i volja da se prikupe sredsatva za mladog sugrađanina Arsena Tanackova koji je ujedno bio i gost na utamici, a hala SC Jezero bila je ispunjenija nego inače. Rezultat susreta bio je 32:26 za domaći tim.

I devojke su bile bez premca, već su nas sve navikli na nizanje pobeda. One su 8.kolu Super B lige na domaćem terenu pobedile „Petrovaradin“ rezultatom 26:23.

Veterpolisti ŽAKa ostvarili su najavljen cilj a to je da poraze trenutno prvoplasiranim tim Prve B lige „Sava“ iz Šapca. Rezultatom susreta na bazenima Jezero bio je 12:8. U ovom trenutku „Žak“ ima odigranu utakmicu manje pa trenutno 3. mesto tabele nije realno jer im naredna utakmica sa poslednje plasiranom Banja Lukom donosi nove bodove i to faktički znači da su na prvom mestu tabele što i jeste ambicija uprave kluba.

FUDBAL TABELA

VOJVOĐANSKA LIGA ISTOK 14.KOLO

SLOBODA (NOVI KOZARCI) :PROLETER (BANATSKI KARLOVAC) 3:0

BAK (BELA CRKVA) : KOZARA (BANATSKO VELIKO SELO) 0:0

JEDINSTVO (VLAJKOVAC) : CRVENA ZVEZDA (RUSKO SELO) 4:4

PODRUČNA FUDBALSKA LIGA ZRENJANIN 14.KOLO

RADNIČKI (SUTJESKA): DELIJA(MOKRIN) 0:5

POLET (NAKOVO) : BORAC (ALEKSANDROVO)5:2

MLADOST (BANATSKI DESPOTOVAC) : ŽAK (KIKINDA) 0:1

VOJVODINA (BAŠAID) : ŽFK BANAT (ZRENJANIN) 1:5

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad