Yunet
 

Sport

Donacija Bokserskog saveza Srbije za kikindski klub

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. novembar 2021. •

Donacija Bokserskog saveza Srbije za kikindski klub

Tradicionalni bokserski turnir “Kikindska zlatna rukavica” biće održan 10. i 11. decembra u Sportskom centru “Jezero”. Uoči tog međunarodnog sportskog takmičenja, od Bokserskog saveza Srbije za kikindske boksere stiže donacija: deset pari najkvalitetnijih rukavica i reparacija ringa. Gradonačelnik Nikola Lukač u svom kabinetu zajedno sa resornim članom Gradskog veća Draganom Pecarskim ugostio je Nenada Borovčanina, predsednika Bokserskog saveza Srbije i Milana Škapika, predsednika Bokserskog kluba “Kikinda”.

Nakon nedavno održanog Svetskog prvenstva u Beogradu, vrhunskog spektakla i osvojene medalje posle 26 godina sledi razvoj ovog sporta u starim i novim centrima. Kikinda ima dugu tradiciju, a bokserski klub sjajne rezultate i olimpijsku nadu Saru Škapik, zaslužuje da bude podržan. Hvala gradonačelniku na podršci, jer bez lokalne samouprave klubovi ne mogu da funkcionišu– rekao je Borovčanin i dodao da će prenos “Kikindske zlatne rukavice” biti na kanalu Arena fight.

Gradonačelnik Nikola Lukač je istakao da bokserski klub Kikinda ima ozbiljnu tradiciju i sjajne rezultate iznedrivši ne samo šampione već kvalitetne ljude.

Grad će pomoći klub i u narednim sezonama. Angažovaćemo i stručni kadar da pomogne. Siguran sam da će još mnogo talenata i kvalitetnih boraca izaći iz kluba. Na predstojećem takmičenju očekujemo veliki broj učesnika i da kikindska publika uživa u boksu- kazao je prvi čovek grada.

Škapik se zahvalio Bokserskom savezu Srbije i gradu na podršci i podsetio na istorijat “Kikindske zlatne rukavice”.

Turnir se održava od 1975. godine, a iz Kikinde je potekla i “Vojvođanska zlatna rukavica” prvi put održana 1983. godine. Naš klub je u dva navrata osvojio tu zlatnu rukavicu što je retko koji klub ostvario– istakao je Škapik i napomenuo da je BK “Kikinda” jedan od klubova u Vojvodini koji će imati podršku Bokserskog saveza Srbije narednih godina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena