Yunet
 

Sport

Povodom stogodišnjice fudbala: U Mokrinu održana revijalna utakmica sa subotičkim “Spartakom”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. septembar 2022. •

Povodom stogodišnjice fudbala: U Mokrinu održana revijalna utakmica sa subotičkim “Spartakom”

Nakon izložbe dokumentarnih fotografija, a u okviru obeležavanja stogodišnjice postojanja Fudbalskog kluba “Delija” u Mokrinu je odigrana revijalna utakmica sa subotičkim ”Spartakom”.

Predsednik FK “Delija” iz Mokrina, Darijan Simić, najavio je da će na seoskoj slavi, 21. novembra, na Aranđelovdan, javnosti biti predstavljena knjiga o veku fudbala u Mokrinu:

Meštani su imali priliku da vide šta naše selo ima i na izložbi koju smo pripremili vide koji su sve igrači prošli kroz klub za sve ovo vreme postojanja. Na slavu Mokrina, Aranđelovdan, 21. novembra biće predstavljena knjiga koja obuhvata 100 godina fudbala u našem selu”- rekao je Simić.

Svečanosti je prisustvovao i novoizabrani predsednik Fudbalskog saveza grada Kikinde, Dušan Marjanović:

Mokrinski klub je jedan od fudbalskih klubova koji neguju tradiciju i ulažu u mlađe kategorije. Postoje četiri takmičarske selekcije, što je pohvalno za ovaj klub. Delija je najuspešniji bio u vreme Kraljevine Jugoslavije, kada je igrao u drugom i trećem rangu. Fudbalski savez Kikinde im želi da traju još dugo, da nižu pobede i da se vrate na stare staze uspeha’‘ dodao je Marjanović.

Uz Jelenu Bakić, predsednicu Sportskog saveza Kikinde revijalnoj utakmici prisustvovali su i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i član Gradskog veća za sport i omladinu, Dragan Pecarski:

Jubilej od 100 godina je veoma značajan, a Delija je jedan od najstarijih na teritoriji našeg grada i zaslužuje pažnju, a verujem da će im ovo mnogo značiti u narednom periodu i kao motivacija za dalji rad, posebno sa mlađim kategorijama. Kikinda poslednjih godina maksimalno ulaže u sport i ubuduće će podržavati i ovaj i ostale klubove” – rekao je Pecarski.

Fudbalski klub “Delija” osnovan je na Veliku Gospojinu 28. avgusta 1922. godine. U Kraljevini Jugoslaviji se u periodu od 1929. do 1933. godine takmičio u drugom i trećem rangu, igrajući kvalifikacije za državno prvenstvo, kao jedan od najboljih timova. Od 1948. do 1970. godine nosio je ime “Crvena zvezda”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad