Yunet
 

Sport

Rukometaši ,,Kikinde Grindex” u Aranđelovcu uzeli važan bod

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. novembar 2022. •

Rukometaši ,,Kikinde Grindex” u Aranđelovcu uzeli važan bod

U desetom kolu Arkus Super rukometne lige Srbije, rukometaši ,,Kikinde Grindex” remizirali su u Aranđelovcu sa domaćim ,,Šamotom 1965” rezultatom 21:21 i tako uzeli važan bod od konkurenta koji se bori za opstanak. Titulu igrača utakmice poneo je Milan Lisica iz ,,Kikinde Grindex” koji je postigao osam golova. Simo Šijan i Đorđe Kukić dodali su još po četiri. Dušan Ilijin i Miloš Kostić zatresli su mrežu domaćina dva puta, a Miloš Bosančić još jednom.

U banatskom derbiju utakmice sedmog kola Druge lige sever, odbojkaši ,,Kikinde” trijumfovali su nad zrenjaninskim ,,Proleterom” sa 3:2 u setovima u fiskulturnoj sali OŠ ,,Žarko Zrenjanin”. Naši odbojkaši imaju tri pobede i četiri poraza i zauzimaju osmo mesto na tabeli. S druge strane, odbojkašice ,,Kikinde 0230” nisu imale toliko sreće budući da su doživele novi poraz i to u Novom Sadu od domaće ekipe ,,Novi Sad 2” sa 3:1 u setovima. Kikinđanke su sa tri pobede i četiri poraza devete su na tabeli.

Pobedom na Sajmištu protiv novosadske ,,Vojvodine” od 6:2 i 36 čunjeva razlike, kuglašice ,,Kike 0230” prvi deo sezone Super lige završile su kao trećeplasirana ekipa na tabeli. Iako su ,,Kikice” nastupile u oslabljenom sastavu, to ih nije sprečilo da u lavovskoj borbi iz ovog meča izađu kao pobednice, pred nastavak prolećnog dela i ujedno poslednje utakmice u ovoj kalendarskoj godini.

Košarkaši ,,Velike Kikinde” slavili su u Sivcu nad istoimenim domaćinom sa rezultatom 87:80 u 9. kolu Druge regionalne košarkaške lige sever i tako nastavili pobednički niz. Sa novom pobedom, tim Mirka Bucala pozicionirao se na visoko četvrto mesto na tabeli sa četiri pobede i četiri poraza i 12 osvojenih bodova. Utakmica 9 . kola Prve ženske regionalne košarkaške lige Košarkaškog saveza Vojvodine koju su košarkašice ,,Kikinde” trebale da odigraju u subotu u Čelarevu sa istoimenim domaćinom, odložena je za sredu, 30. novembar. Kikinđanke su četvrte i imaju deset bodova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena