Yunet
 

Sport

Vaterpolisti ŽAK-a došli do druge vezane pobede u ,,Jezeru”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 5. decembar 2022. •

Vaterpolisti ŽAK-a došli do druge vezane pobede u ,,Jezeru”

Uprkos lavovskoj borbi, rukometašice ,,Kikinde” nisu mogle da dođu do pobede u devetom kolu Arkus Super rukometne lige Srbije u Novom Sadu. Domaća ,,Vojvodina” slavila je nad Kikinđankama sa 32:27. Željana Radaković postigla je sedam golova za ,,Kikindu”, dok su se Ana Čubrilo i kapiten Linea Čočaj pet puta upisale u listu strelaca. Ivana Sivčev dodala je četiri, Jelena Živkov tri, Slađana Latinović dva a Aleksandra Mitić jedan pogodak. Sa novim porazom Kikinđanke su devete na tabeli sa pet osvojenih bodova nastavljaju borbu za opstanak, već u petak, a tad će na teren i rukometaši.

Nakon dvonedeljne pauze, u utakmici šestog kola Prve A lige, vaterpolisiti ŽAK-a došli su do druge uzastopne pobede na domaćem terenu, na bazenu SC ,,Jezero” gde su savladali Valjevo sa ubedljivih 19:9. Pitanje pobednika u ovoj utakmici nije bilo upitno, budući da je reč o gostujućoj ekipi sa dna tabele. Železničari sa deset osvojenih bodova zauzimaju sredinu prvenstvene tabele.

U vrlo neizvesnoj utakmici osmog kola Druge lige sever, odbojkašice ,,Kikinde 0230” izgubile su u ,,Jezeru” od gošći iz Pančeva, ,,Odbojke 013” sa 3:1 u setovima. Kikinđanke su i dalje devete na tabeli sa osam bodova. Uprkos velikoj borbi, poraz su doživeli i odbojkaši ,,Kikinde” u Vršcu od domaćeg ,,Banata” u hali ,,Milenijum” sa 3:2 u setovima. Naši odbojkaši su osmi na tabeli i imaju devet bodova.

U desetom kolu Druge regionalne košarkaške lige sever, košarkaši ,,Slobode” iz Novih Kozaraca poraženi su u Novom Sadu od domaće ,,Budućnosti” sa dvadeset koševa razlike, odnosno rezultatom 86:66. Kozarčani su šesti na tabeli i imaju 11 bodova. U višem rangu takmičenja, odnosno Prvoj ženskoj regionalnoj ligi Košarkaškog saveza Vojvodine košarkašice ,,Kikinde” slavile su u ,,Jezeru” nad gostujućim ,,Titelom” sa 60:58. Kikinđanke su pete na tabeli i imaju 12 bodova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad