Yunet
 

Sport

Oba superligaša poražena u nastavku Arkus Super lige

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 12. decembar 2022. •

Oba superligaša poražena u nastavku Arkus Super lige

U nastavku prvenstva Arkus Super lige , oba rukometna kluba sa bojama grada doživela su poraze. Najpre su rukometaši ,,Kikinde Grindex” u 12. kolu poraženi u Beogradu od domaće ,,Crvene zvezde Grundfos” sa 37:26. Istu sportsku sudbinu doživele su i rukometašice ,,Kikinde” koje su u vrlo neizvesnoj utakmici 10. kola pred domaćom publikom izgubile sa svega jednim golom razlike od gošći iz Kragujevca, ekipe ,,Radničkog” koja je u ,,Jezeru” slavila sa 27.26. Rukometašice ŽORK ,,Kikinde” su i dalje u zoni ispadanja – nalaze se na desetom mestu na tabeli sa pet bodova. Sa sedam bodova, rukometaši ,,Kikinde Grindex” zauzimaju devetu poziciju prvenstvene tabele.

U sedmom kolu Prve A lige vaterpolisti ŽAK-a izgubili su u Beogradu od ekipe ,,Stari grad” sa rezultatom 10:6. Nakon sedam odigranih kola Železničari imaju tri pobede, tri poraza i jedan remi i sa deset bodova tim Miroslava Munćana nalazi se na sredini tabele.

U devetom kolu Druge lige sever, odbojkašice ,,Kikinde” izgubile su od idera na tabeli, ekipe ,,Panonije” u Bačkoj Palanci sa 3:0 u setovima. Iako su prižile svoj maksum, onoliko koliko su mogle, odbojkašice ,,Kikinde” nisu mogle da nađu rešenje protiv aktuelnog prvaka sa tabele. Kikinđanke su i dalje devete na tabeli i imaju osam bodova. Ovu utakmicu, naše odbojkašice iskoristile su kako bi učestvovale u humanitarnoj akciji u prikupljanju slatkiša I igračaka za novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije. Poraz su doživeli I dobojkaši ,,Kikinde” koji su u fiskulturnoj Sali OŠ ,,Žarko Zrenjanin” izgubili sa 3.2 u setovima od ,,Stražilova” iz Sremskih Karlovaca. Sa deset bodova, tim Milana Radosavčeva nalazi se na osmom mestu na tabeli.

Košarkaši ,,Velike Kikinde” trijumfovali su u poslednjem kolu pred zimski predah nad ,,Karađorđevom” sa 63:62 čime su osigurali četvrtu poziciju na tabeli Druge regionalne košarkaške lige sever. U istom rangu takmičenja, novokozaračka ,,Slbooda” izgubila je na samom kraju jesenjeg dela od ,,Futoga 1276” sa 91:59. Kozarčani su ovim porazom prvi deo završili na šestom mestu na tabeli. U višem rangu takmičenja, odnosno Prvoj ženskoj regionalnoj ligi Košarkaškog saveza Vojvodine, košarkašice ,,Kikinde” za sam kraj polusezonu došle su do pobede sa rezultatom 71:55 nad ,,Sivcem” i overu četvrtog mesta na tabeli.

Pobedom u Kragujevcu u 10. Kolu Super lige nad ekipom iz Jagodine, sa 7:1 i 268 čunjeva razlike kuglašice ,,Kike 0230” jesenji deo sezone završile su na trećem mestu na tabeli. Nakon kratke pauze, ambicije naših sugrađanki usmerene su ka opstanku na ovoj poziciji koja će im obezbediti plasman u neko od evropskih kuglaših takmičenja.

Najbolji kikindski strelac i član reprezentacije Duško Petrov okitio se jednom zlatnom medaljom u disciplini vazdušni pišolj, u okviru 47. Internacionalnog prvenstva Beograda pobedivši Dimitrija Grgića rezultatom 16:6. Naša sugrađanka Brankica Zarić članica Streljačke družine ,,Novi Sad” upucala je jednu bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj. U mešovitom paru, Brankica Zarić i Duško Petov osvojili su po jednu srebrnu medalju u vrlo neizvesnom meču u borbi za zlato koji je okončan rezulttaom 16:14 u borbi za zlato, od Damira Mikeca i Zorane Arunović, jednog od najboljih miks parova na svetu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad