Yunet
 

Sport

Oba superligaša poražena u završnici jesenjeg dela prvenstva

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. decembar 2022. •

Oba superligaša poražena u završnici jesenjeg dela prvenstva

U samoj završnici jesenjeg dela takmičenja, 11. kolu Arkus Super rukometne lige Srbije, rukometašice ,,Kikinde“ doživele su težak poraz u Aranđelovcu od domaćeg ,,Bekamenta“ sa 37:26. Da neće biti lako našim superligašicama da se izbore sa nezgodnim domaćinom videlo se već na prvom poluvremenu koje je okončano sa 21:16, da bi u nastavku meča, ekipa ,,Bekamenta“ nastavila da uvećava vođstvo za konačan rezultat. Sa ovim porazom, rukometašice ,,Kikinde“ su polusezonu završile na pretposlednjem, 10. mestu na tabeli sa pet osvojenih bodova.

Sportska sreća u samoj završnici elitnog dela takmičenja nije poslužila ni rukometaše ,,Kikinde Grindex“ koji su u 13. kolu Arkus lige u ,,Jezeru“ izgubili od leskovačke ,,Dubočice 54“ sa 29:24. Gosti su do kraja prvog poluvremena bili u prednosti sedam golova sa 16:9 da bi u nastavku rutinski rešili utakmicu u svoju korist. Sa sedam osvojenih bodova, ,,Grindeksovci“ će prezimeti na desetom mestu na tabeli. Trener Goran Kurteš istakao je da u budućnosti mora da se pokaže daleko više truda i rada, kako bi se izborio opstanak u ovom rangu takmičenja.

U pretposlednjem kolu jesenje polusezone, vaterpolisti ŽAK-a ostvarili su rutinsku pobedu na domaćem bazenu u kojem su potopili ,,Savu“ iz Šapca sa 14:8. Ovom utakmicom, Železničari koji se nalaze na šestom mestu na tabeli sa 13 bodova su opravdali epitet favorita, a u poslednjem kolu polusezone, u sredu 21. decembra putuju u Beograd gde će se sastati sa ekipom ,,Taš“.

U desetom i ujedno pretposlednjem kolu Druge lige – sever, odbojkašice ,,Kikinde 0230“ izgubile su na domaćem terenu od gošći iz Vršca sa 3:0 u setovima. Naše sugrađanke su desete na tabeli i imaju osam bodova.Sa druge strane, odbojkaši ,,Kikinde“ savladali su ,,Bavanište“ u Kovinu sa 3:1 u setovima. U poslednjem kolu prvog dela prvenstva koje je na programu u sredu naši sugrađani će u fiskulturnoj sali OŠ ,,Žarko Zrenjanin“ dočekati novosadsku ,,Vojvodinu“ za overu šestog mesta na tabeli. Meč je zakazan za 20 sati i 30 minuta.

Duško Petrov, najbolji kikindski strelac i član reprezentacije osvojio je drugo mesto u disciplini vazdušni pištolj na tradicionalnom Božićnom turniru u Osijeku na kojem su uz strelce iz zemlje domaćina nastupili i predstavnici iz još četiri države.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena