Yunet
 

Sport

Stefan Sili – prvi put šampion Srbije u karateu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. mart 2023. •

Stefan Sili – prvi put šampion Srbije u karateu

Stefan Sili, član karate kluba „Feniks”, ostvario je izvanredan uspeh na Prvenstvu Srbije za pionire, nade i kadete u Mladenovcu. Osvojio je zlatnu medalju i tako postao šampion Srbije prvi put u karijeri. Stefan je postigao maksimalan broj poena u četiri kola, što mu je omogućilo plasman na najviši stepenik pobedničkog postolja. U kategoriji kata timova, devojčice Mia Vašalić, Anja Kiš i Adriana Ćurčin osvojile su bronzanu medalju među devet takmičarskih timova u ekipnom takmičenju.

Karatista kikindskog kluba „Feniks” Stefan Sili je postigao sjajan uspeh na Prvenstvu Srbije za pionire, nade i kadete u Mladenovcu koje je na jednom mestu okupilo preko 1.000 takmicara iz 100 klubova u zemlji. Nas sugradjanin koji se karateom bavi 5 godina osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji, čime je postao šampion Srbije prvi put u svojoj karijeri.

Pored Stefana, karate klub „Feniks” je imao i uspeh u kategoriji kata timova, gde su devojčice Mia Vašalić, Anja Kiš i Adriana Ćurčin osvojile bronzanu medalju među devet takmičarskih timova u ekipnom takmičenju. Ova ekipa je pokazala svoje veštine, spretnost i timski duh u izuzetno jakoj konkurenciji, te zaslužuju veliku pohvalu za svoj uspeh. Upis novih članova obavlja se utorkom i četvrtkom u „Partizanu”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena