Yunet
 

Sport

Kikindsko konjičko udruženje „Banat” otvorilo je sezonu škole jahanja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. mart 2024. •

Kikindsko konjičko udruženje „Banat” otvorilo je sezonu škole jahanja

Prvi martovski vikend obeležilo je otvaranje sezone škole jahanja Kikindskog konjičkog udruženja „Banat”. U odnosu na prošlu, ove godine sezona je otvorena ranije, a škola je dostupna za sve one koji žele svoje vreme da provedu sa plemenitim životinjama i da se posvete jahanju.

Lepo vreme od velikog je značaja za kikindsko konjičko udruženje „Banat” te su tu priliku iskoristili kako bi otvorili sezonu škole jahanja, nešto ranije nego prošle godine. Kako saznajemo, do sada se još nije dogodilo da neko nakon probnog časa odustane, školi jahanja može da se pridruži svako ko je spreman da se posveti ovim plemenitim životinjama, a starosna granica ne postoji.

-Škola jahanja je krenula sa radom, a polaznika ima dosta. Nadam se da će lepo vreme potrajati i da ćemo raditi, za sada dok traje raspust časovi su subotom i nedeljom, eventualno i nekim radnom danom, popodne. Za školu je potrebnu imati licencu, koju ja imam i moje koleginice, a potrebno je imati i konje i kompletnu opremu, a bezbednost dece je najbitnija u samoj školi. Jako je bitan i pristup životinji, konji su plemenite životinje i osete ko ovo voli ko ne, zaključio je Ilija Rađenović, predsednik Kikindskog konjičkog udruženja „Banat”.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, pružio je podršku mladim jahačima i udruženju poželeo puno uspeha u daljem radu.

-Siguran sam će i ova škola jahanja biti nešto što će upotpuniti sadržaj i ponudu grada Kikinde u sportskim aktivnostima, ali i rekreativnim. Prema ovome treba imati dosta ljubavi i volje, ali mora se biti i privržen konjima, mislim da je najvažnija ljubav i odgovornost u odgajanju ovih plemenitih životinja.Svako je dobrodošao da proba i doživi tu ljubav prema konjima, rekao je Nikola Lukač gradonačelnik Kikinde.

U školi jahanja bezbednost dece je na prvom mestu. Tim stručnjaka za zainteresovane buduće jahače uvek je na raspolaganju, a dobre zabave nikad ne manjka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena