Yunet
 

Sport

Podela bodova na startu prolećnog dela prvenstva Srpske lige Vojvodina

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. mart 2024. •

Podela bodova na startu prolećnog dela prvenstva Srpske lige Vojvodina

U prvom kolu nastavka Srpske lige Vojvodina, odnosno 16. kolu prvenstva fudbaleri „Kikinde” odigrali su rezultatom 0 – 0 sa „Omladincem” u Novim Banovcima. Premda je ekipa „Omladinca” važila za blagog favorita, „crveno bele” to nije omelo da pokažu hrabru igru uprkos kadrovskim problemima u vidu povreda bitnih igrača i ipak dođu do prvog boda u prolećnom delu prvenstva.

Na samom startu drugog dela takmičenja Vojvođanske fudbalske lige istok, fudbaleri ŽAK-a doživeli su težak poraz od „Rusande” u Melencima koja je slavila sa 6:0. Novokozaračka „Sloboda” bila je bolja na svom terenu od „Radničkog” iz Kovina sa 4:1. U listu strelaca upisali su se Ćosić i Galić. Komšije iz Banatskog Velikog Sela, fudbaleri „Kozare” nisu imali toliko sreće s obzirom na to da su izgubili na startu prolećnog dela od „Vojvodine 1928” u Perlezu sa 3:0. Ruskoselska „Crvena zvezda” izborila je remi rezultatom 2:2 na domaćem terenu u duelu sa „Proleterom” iz Banatskog Karlovca. Najzaslužniji za Ruskoselčane bili su Jankov i Laništanin.

U 16. kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin nakovački „Polet” remizirao je sa „Banatom” u Čenti rezultatom 2:2, dok je identičnim rezultatom okončan i susret u Banatskoj Topoli između domaćeg „Napretka” i gostujućeg „Jedinstva” iz Novog Bečeja. „Delija” iz Mokrina imao je loš start na drugom delu prvenstva jer je izgubio u Mihajlovu od domaćeg „MSK-a” sa 5:0.

A rukometaši „Kikinde Grindeks” nastavljaju u pobedničkom maniru. Tako je tim Vladimira Cvijana u 17. kolu Super B lige trijumfovao nad „Radničkim” u Obrenovcu sa 27:33. Devojke ni ovog vikenda nisu imale sreće jer su doživele novi poraz na domaćem terenu od gostujućeg „Temerina” sa 13:34.

Vaterpolisti ŽAK-a izgubili su u 10. kolu Prve A lige na bazenu SC „Jezero” od gostiju iz Bečeja koji su bili bolji nad timom Miroslava Munćana sa 6:19.

U 16. kolu Druge savezne odbojkaške lige, odbojkaši „Kikinde” izgubili su na domaćem terenu od gostujućeg „Kulpina” sa 3:0 u setovima. U desetom kolu Prve vojvođanske lige poražena su i dva ženska odbojkaška tima – odbojkašice „Kikinda 0230” kod „Žitišta”, a „Kikinda” kod „Merkura” u Bačkoj Palanci.

Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije koje je održano u Kragujevcu, kuglašice „Kike 0230” Snežana Šibul i Ljiljana Frenc plasirale su se među 16 najboljih kuglašica u našoj zemlji plasirajući se na 12. i 14. mesto.

U 17. kolu Muške regionalne lige košarkaškog saveza Vojvodine, košarkaši „Slobode” iz Novih Kozaraca izgubili su u Bajmoku od domaće „Subotičke Basket akademije Subak” sa 99:72 dok je tim „Velike Kikinde” još jednom pokazao dominaciju slaveći na domaćem terenu u hali „Jezero” nad „Beočinom” rezultatom 81:74.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena