Yunet
 

Sport

Hana i Tadija najbrži na RTS krosu koji je okupio 470 mališana

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. maj 2024. •

Hana i Tadija najbrži na RTS krosu koji je okupio 470 mališana

RTS kros ove godine okupio je 470 dečaka i devojčica, a najbrži su bili Hana Žuvela i Tadija Malogajski. Na krosu su učestvovala deca svih vrtića sa teritorije grada Kikinde.

Drugi put u ovoj školskoj godini održan je RTS kros na kojem su učestvovala deca svih vrtića sa teritorije grada Kikinde. Ove godine u kategoriji devojčica najbrža je bila Hana Žuvela iz vrtića „Plavi čuperak”, dok je u grupi dečaka do cilja prvi stigao Tadija Malogajski, iz vrtića „Bambi”.

-Ovo mi je treći put da se takmičim, a drugi put sam osvojila prvo mesto. Pripremam se tako što vozim bicikl i trčim, rekla je Hana Žuvela.

-Trčim prvi put, ranije nisam mogao. Govorio sam drugima da ću biti prvi, nisu verovali u mene. Pripremao sam se, ali je bilo malo teško. Treniram fudbal i tamo sam uvek najbrži kad imamo treninge, dodao je Tadija Malogajski.

Podršku mališanima pružila je lokalna samouprava i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Dragan Pecarski.

-Nisu sva deca ovde, ali i oni koje ne trče su uz nas. Značaj ovog krosa jeste promocija fizičkog vaspitanja i vežbanja, gde se deca dokazuju da su jaka, bolja, spretnija i brža, a to je ono što treba da nas drži u fizičkoj aktivnosti, zaključio je Dejan Ivanović Stručni saradnik pedagog za fizičko vaspitanje.

-Zdravlje dece je na prvom mestu za grad Kikindu i za sve koji su organizatori ove manifestacije. Želeo bih da podržim Predškolsku ustanovu koja je preuzela na sebe ovaj značajan događaj, istakao je Dragan Pecarski član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Ovogodišnji kros okupio je 470 dečaka i devojčica sa ciljem da ukaže na značaj fizičke aktivnosti i podigne svest o tome koliko je važno baviti se sportskim aktivnostima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena