Yunet
 

Turizam

Rekordan broj zaprega na drugoj Fijakerijadi u Iđošu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. avgust 2022. •

Rekordan broj zaprega na drugoj Fijakerijadi u Iđošu

U organizaciji Udruženja ljubitelja konja i kuvara “Bistrica” u Iđošu je održana druga po redu Fijakerijada koja je na jednom mestu okupila kako sve ljubitelje konjičkog sporta, tako i 76 zaprega iz Pančeva, Čačka, Sombora, Novog Sada, Beograda, Kikinde, Čačka, Kikinde i mnogih drugih gradova koji su se nadmetali u više disciplina.

Dušan Sivčev, predsednik Udruženja ljubitelja konja i kuvara “Bistrica” iz Iđoša kaže da je druga po redu Fijakerijada u tom mestu uspela da okupi rekordan broj zaprega iz svih krajeva naše zemlje koji su se nadmetali u više disciplina:

-” S obzirom na to da je ovo jedna mlada manifestacija, tek je druga godina kako je realizujemo, moram da kažem da sam izuzetno srećan zbog toga što smo ovog puta uspeli da okupimo rekordan broj zaprega. Za ovo pripreme traju tokom cele godine, a obuhvata odlazak na brojna takmičenja i druženja sa ljudima. Takmičenje obuhvata jednopreg, dvopreg, odrasli konji, posebne rase konje, lipicaneri, četvoropreg, petopreg, višepreg, jahači i normalno tu će deca biti uključena” – izjavio je Sivčev ovim povodom.

Ovu manifestaciju otvorio je Bogdan Tasovac, sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe:

-” Velika mi je čast da u ime grada po drugi put otvaram Fijakerijadu u Iđošu. Nadamo se da će ova Fijakerijada postati tradicija i da ćemo svake godine imati više takmičara kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Broj zaprega koji su danas sa naam je dupliran u odnosu na prethodnu godinu, i to nam je dovoljan pokazatelj da je ova Fijakerijada postala glavna na mapi svih manifestacija i gledaćemo da tako nastavimo. Takođe bih se zahvalio i Mesnoj zajednici Iđoš, koja je kao dobar organizator još bolji domaćin” – dodao je Tasovac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad