Yunet
 

Zdravlje

Preventini pregledi i narednog vikenda u Bolnici i Domu zdravlja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. avgust 2021. •

Preventini pregledi i narednog vikenda u Bolnici i Domu zdravlja

Proteklog vikenda u Opštoj bolnici u Kikindi, nakon pauze od bezmalo dve godine, ponovo su organizovani besplatni preventivni pregledi. Obuhvatili su laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučni pregled abdomena, internistički, oftalmološki i dermatološki pregled u zavisnosti od želje pacijenta. Dr Vesna Tomin, v.d. direktorica Opšte bolnice ističe da su pregledi bili mogući od 8 do 14 sati, a da je interesovanje sugrađana bilo veliko.

-U subotu smo imali 89, a u nedelju 145 pregleda. Najviše pacijenta izrazilo je želju za internističkim, potom slede oftalmološki, ali i ultrazvučni pregledi. Želim da pohvalim mlađe sugrađane koji su uradili dermoskopiju odnosno ranu prevenciju malignih melanoma. Na žalost, zbog korone, godinu i po dana i redovni pregledi pacijenata zakazivani su u skladu sa trenutnom epidemiloškom situacijom, ali svi zaposleni u Bolnici trude se da nadoknade taj period i našim sugrađanima pruže blagovremenu i potpunu zdravstvenu negu – istakla je dr Tomin.

Preventiva je, ističe naša sagovornica, od izuzetnog značaja za zdravlje svakog pojedinca. Važno je napomenuti da su svi pregledi obavljeni u skladu sa važećim epidemiološkim merama uz nošenje maski i poštovanje distance.

-I narednog vikenda organizovaće se besplatni pregledi bez zakazivanja. Sugrađani će moći da urade internistički, oftalmološki, otorinolaringološki i neurološki pregled. Takođe će imati priliku da urade laboratoriju i ultrazvučni pregled – dodala je dr Vesna Tomin.

Pregledi će se takođe odvijati od 8 do 14 sati bez obzira na to da li osoba ima ili nema zdravstveno osiguranje.

Osim u Bolnici preventivni pregledi organizovani su i u Dispanzeru za žene Doma zdravlja. Kako saznajemo od dr Biljane Marković, direktorice zainteresovanost sugrađanki bila je mala.

-U subotu je obavljeno 14, a u nedelju svega 10 pregleda. I narednog vikenda od 8 do 14 časova takođe se organizuje ova akcija. Ulaz u Dispanzer za žene je iz Čanadske ulice tako da pozivam naše pacijentkinje da se iskoriste ovu mogućnost – napomenula je dr Marković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena