Yunet
 

Zdravlje

Veliko interesovanje za preventivne preglede u Opštoj bolnici

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. avgust 2021. •

Veliko interesovanje za preventivne preglede u Opštoj bolnici

I proteklog vikenda sugrađani su imali priliku da obave prevetivnivne preglede u Opštoj bolnici i Domu zdravlja. I ovog puta interesovanje za specijalističke preglede u Bolnici bilo je iznad očekivanja, saznajemo od v.d. direktorice dr Vesne Tomin.

Urađeno je više od 500 pregleda. Pacijenti su mogli da se opredele zainternistički, oftalmološki, otorinolaringološki i neurološki pregled. Sugrađani će imati priliku da urade i laboratoriju i ultrazvučni pregled. I ovoga puta najveće interesovanje bilo je za internističke pregleda, a ono što je pohvalno je da su se mnogi odlučivali da obave dva i više pregleda tako da smo imali čak 33 pregleda na ušnom odeljenju. Vrlo mali broj pacijenata nije iskoristio mogućnost da proveri laboratoriju – napomenula je dr Tomin.

I u Domu zdravlja organizovani su besplatni preventivni pregledi. Dr Biljana Marković kaže da je kod specijaliste opšte medicine zabeležen veoma mali broj pregleda.

Svega tri pacijenta imali smo kod lekara opšte prakse. Sa druge strane u Dispanzeru za žene na ginekološkom pregledu situacija je bolja u odnosu na prošli vikend. Na ginekološkom pregledu u subotu je bilo 24, a u nedelju 10 pacijentkinja – rekla je dr Marković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena