Yunet
 

Zdravlje

Počela imunizacija i trećom dozom vakcine protiv korona virusa

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. avgust 2021. •

Počela imunizacija i trećom dozom vakcine protiv korona virusa

I u Kikindi je počela imunizacija stanovništva trećom dozom vakcine. Vakcinacija se za sada obavlja u drugoj zdravstvenoj stanici u Svetosavskoj ulici a građani je mogu primiti tek nakon što dobiju poziv od e-Uprave. Dostupne su vakcine svih proizvođača, Sinofarm, Sputnjik, Fajzer i Astra Zeneka.

Nema potrebe da se građani sami prijavljuju za vakcinaciju trećom dozom, koja svakako neće biti obavezna. Građani koji su nakon 180 dana od primljene druge doze zainteresovani da prime i treću dozu, moći će da biraju koju će vakcinu primiti u trećoj dozi, a ona može da se razlikuje u odnosu na prve dve doze. Odliku o izabranoj vakcini moći će da saopšte doktoru na vakcinalnom punktu prilikom pregleda.

Do sada je u Kikindi ukupno imunizovano 22.224 građana. Vakcinacija je znatno usporila tokom leta i mahom se svodi na odluku onih koji putuju da se vakcinišu radi lakšeg, odnosno jeftinijeg prelaska granica. Od jula meseca do danas prvom dozom vakcinisalo se svega 264 sugrađana. Apel epidemiologa i lekara je svakako da se vakcinišu svi, posebno mlađe a samim tim i pokretljivije grupe ljudi, zdravstveni radnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena