Yunet
 

Zdravlje

U nedelju se nastavljaju besplatni oftalmološki pregledi u saradnji sa ruskim lekarima

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. avgust 2021. •

U nedelju se nastavljaju besplatni oftalmološki pregledi u saradnji sa ruskim lekarima

U ambulanti Doma zdravlja u ulici Kralja Petra Prvog u nedelju 29. avgusta od 10 sati sugrađani će ponovo imati priliku da obave besplatne oftalmološke preglede. Pregledaće ih lekari Specijalne oftalmološke bolnice“Eliksir“ iz Novog Sada u saradnji sa lekarima iz Klinike „Fjodorov“ iz Kaluge.

Kako je ranije izjavila dr Viktorija Pirsova, specijalista Odeljenja za patologiju očnog dna i laserski hirurg, preglede na terenu lekari iz Klinike „Fjodorov“ rade već punu deceniju.

-Radi se autoreflektokeratometrija, proverava se oštrina vida i pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka nakon čega dajemo dijagnozu i preporuku kako se treba lečiti. Svaka promena u oku treba da se proprati, i da se otkrije na vreme kada su i šanse za izlečenje veće – rekla je dr Pirsova i dodala da se neretko događa da tokom pregleda otkriju oboljenje za koje pacijent nije ni znao da ga ima.

Ruža Subotić, direktorica Bolnice „Eliksir“ tom prilikom je ukazala da više od tri decenije imaju saradnju sa lekarima sa Klinike „Fjodorov“ iz Kaluge.

Ovaj projekat realizuje se u 15 lokalnih samouprava u Vojvodini, a podržao ga je Fond za razvoj Vojvodine. Podršku je pružio i grad Kikinda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena