Yunet
 

Zdravlje

Pogoršava se epidemiološka situacija u Kikindi: U bolnici 13 kovid pacijenata, 203 zaraženih

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. septembar 2021. •

Pogoršava se epidemiološka situacija u Kikindi: U bolnici 13 kovid pacijenata, 203 zaraženih

Epidemiološka situacija u Kikindi je nepovoljna, raste broj zaraženih, kao i kovid pacijenata na bolničkom lečenju. U Opštoj bolnici Kikinda nalazi se 13 pacijenata obolelih od kovida 19, navodi dr Vladimir Prunić, pomoćnik direktora kikindske bolnice.

Pacijenti su stabilnog stanja, zbrinuti na odeljenju za infektivne bolesti. Uglavnom su to osobe starije i srednje životne dobi. Niko od njih nije na respiratoru, a četiri pacijenta su na kiseoničkoj terapiji. Jedno dete je hospitalizovano sa kovid potvrđenim statusom. U protekla 24 sata u febrilnoj ambilanti bolnice bilo je 16 pregleda, među kojima je sedam osoba pozitivno na virus korona, a od toga su dva pacijenta hospitalizovana tokom noći, kaže dr Prunić.

Kako saznajemo u ZZJZ, na teritoriji Grada Kikinde registrovane su 203 osobe zaražene virusom korona. Očigledan je trend rasta broja inficiranih jer je pre samo mesec dana broj aktivnih slučajeva bio čak 20 puta manji, pa je 3. avgusta bilo 10 zaraženih.

Obe doze vakcine do sada je primilo 23.623 ljudi, dok njih 710 čeka na revakcinu. Treću dozu do sada je primilo 2657 osoba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad