Yunet
 

Zdravlje

Na svetski dan srca Nada Vučetić poručuje: pozitivan duh je najvažniji

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. septembar 2021. •

Na svetski dan srca Nada Vučetić poručuje: pozitivan duh je najvažniji

Zajedničkom akcijom Doma zdravlja i Crvenog krsta Kikinda obeležen je Svetski dan srca. Zainteresovani sugrađani imali su priliku da izmere krvni pritisak i šećer u krvi.

KikinđankaNada Vučetić koja za mesec i po dana puni 89 godina, jedna je od sugrađana koji su prisustvovali akciji obeležavanja Dana srca, odnosno merenju nivoa krvnog pritiska i šećera. Već deset godina je kardiovaskularni bolesnik, ali joj pozitivan stav daje snagu.

Imam visok krvni pritisak i imam anginu pectoris u blažoj formi. Ima tome već desetak godina. Sad me malo vid popustio i sluh ali obzirom na moje godine nije ni čudo. Imala sam visok pritisak, pozlilo mi je i tad sam saznala za anginu pectoris. Ova situacija sa koronom me je uplašila jako, žao mi je i zbog mojih praunučića a imam ih 14 ukupno, kažeNada Vučetić.

Dan srca u Kikindi su zajedničkom akcijom obeležili Dom zdravlja Kikinda i Crveni krst.

Akcija traje od 9 do 11 sati, do sad, a sad je oko deset sati, prošlo je negde oko 30 sugrađana. Imali smo i onih koji su imali povišen i šećer i prisitsak. Njih smo uputili da se jave izabranim lekarima u zelenim zonama. Oni redovno uzimaju lekove koji su elektronskim receptima prebačeni na apoteke, međutim kod nekih je potrebno da se urade dodatne analize tako da je potrebno da se dalje jave svojim doktorima, kaže Olivera Vučković Popov, glavna sestra Patronažne službe Doma zdravlja.

Vratimo se priči o Nadi Vučetić. Upravo ona je dokaz da se i sa srčanim bolestima može voditi kvalitetan život.

– Pa ja hoću da slavim stoti rođendan. Onda ćete svi doći kod mene, kaže Nada kroz osmeh. Ja sam vedrog duha, volim posete, ali ovde toga nema. Trudim se da radim, da sam aktivna. Desio mi se maler da sam pala povredila koleno, ali to će proći. Radim sve kao druge žene, kao domaćica, iako sam 35 godina radila kao trgovac, najvećim delom u Beogradu, dodaje Nada.

Mi smo dobili pozivnicu za Nadin 100. rođendan 17.novembra 2032.godine. Unapred se radujemo tome i želimo joj zdrave i osmehom ispunjene godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena