Yunet
 

Zdravlje

Zbog smanjenog broja radiologa i neurologa, iz bolnice apeluju na strpljenje sugrađana

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. decembar 2021. •

Zbog smanjenog broja radiologa i neurologa, iz bolnice apeluju na strpljenje sugrađana

Broj obolelih od virusa korona je u padu. Nešto povoljnija je situacija i u Opštoj bolnici Kikinda, saznajemo od dr Vladimira Prunića, pomoćnika direktora bolnice .

U bolnici je hospitalizovano 25 pacijenta. Svi su na Infektivnom odeljenju, većina ih je na kiseoničkoj terapiji. U Intenzivnoj nezi i na Dečijem odeljenju trenutno nema hospitalizovanih obolelih od kovida. U protekla 24 sata nije bilo preminulih. Smanjuje se broj pregleda i prvih pregleda u febrilnoj ambulanti. Za prethodnih 24 sata bilo je deset pregleda- navodi dr Prunić.

Smanjen je broj radiologa i neurologa koji rade, zbog čega može doći do odlaganje zakazanih pregleda, pa iz bolnice apeluje na strpljenje sugrađana.

-Što se tiče hirurgije i operativnog programa, do sada su rađene samo hitne operacije i odložene urgencije. Mi se nadamo da ćemo u narednom periodu početi sa bar minimalnim delom elektivnog programa. Kako nam trenutno dva radiologa ne rade, na bolovanju su, takođe i dva neurologa, pa će možda liste čekanja biti nešto duže ili će možda zakazani pregledi biti odloženi za naredni period.Stoga bih zamolio sugrađane za razumevanje i strpljenje, apelovao je dr Prunić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad