Yunet
 

Zdravlje

I dalje visok broj preminulih od korone

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. mart 2022. •

I dalje visok broj preminulih od korone

Epidemiološka situacija ide ka boljem. Smanjen je broj prvih pregleda i pozitivnih pacijenata u Covid ambulantama, a smanjuje se i broj hospitalizovanih zbog korone.

U febrilnoj ambulanti kikindske bolnice vidno je smanjen broj pregleda. Tokom poslednja 24 sata pregledano je 14 pacijenata. Smanjen je i broj hospitalizovanih pacijenata obolelih od korone, ali nisu sve vesti tako dobre. Naime, broj preminulih je i dalje na visokom nivou.

Što se tiče Covid infektivnog odeljenja imamo hospitalizovano 16 bolesnika, dosta je smanjen broj bolesnika koji su na lečenju. Što se tiče intenzivne nege od danas imamo dva pacijenta čije je stanje pogoršano na infektivnom odeljenju pa su prevedeni na intenzivnu negu i samim tim na respirator, na mehaničku ventilaciju. Radi se o starijem pacijentima, sa pridruženim bolestima, sa obostranim upalama pluća. Tokom poslednja 24 sata preminula su tri pacijenta. Nažalost izgubili su bitku sa ovom bolešću. Što se tiče dece, nemamo hospitalizovanih pacijenata na pedijatrijskom Covid odeljenju, kaže anesteziolog dr Vladimir Prunić, pomoćnik direktorice Opšte bolnice Kikinda.

Smanjuje se i broj prvih pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Kikinda. Od jučerašnjih 40 testiranih, devetoro je bilo pozitivno na virus korona dok je danas samo u prvoj smeni pozitivno njih osmoro.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena