Yunet
 

Zdravlje

U Kikindi 119 slučajeva korone, registrovana i sva tri virusa gripa

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. april 2022. •

U Kikindi 119 slučajeva korone, registrovana i sva tri virusa gripa

U Opštoj bolnici u sredu je bilo hospitalizovano 10 osoba obolelih od kovida, među njima nema dece, niti pacijenata na respiratoru. Epidemiološka situacija je stabilna, a broj novoobolelih od virusa korona na dnevnom nivou fluktuira.

Iz dana u dan imamo različit broj novotkrivenih slučajeva virusa korona. Za vikend ih je bilo petnaestak, a u utorak tri. U opticaju su i sva tri virusa gripa, ima i drugih respiratornih infekcija, akutnih i hroničnih bronhitisa, kao i alergijskih -navodi dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja.

U Kikindi je do sada dato ukupno 70.000 doza vakcine protiv kovida. Vakcinacija četvrtom dozom počela je sredinom marta. Takozvanu drugu buster dozu do sada je primilo 173 sugrađana.

Odziv je mali. Četvrtom dozom mogu se vakcinisati stariji od 18 godina, a ona se posebno preporučuje uglavnom starijima od 65 godina, osobama sa hroničnim bolestima i onima koji imaju neke imuno deficijencije. Imamo na raspolaganju Fajzer i Sinofarm vakcine. Vakcinacija se obavlja u Drugoj zdravstvenoj stanici, od 7 do 13.30 radnim danima– ukazuje dr Marković.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kikindi ima 119 aktivnih slučajeva virusa korona.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena