Yunet
 

Zdravlje

Priznanje za doktora radiologije, Vukosava Trkulju

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. februar 2024. •

Priznanje za doktora radiologije,  Vukosava Trkulju

Načelnik radiologije, doktor Vukosav Trkulja, dugogodišnji član medicinskog tima kikindske bolnice, laureat je prestižne nagrade koju dodeljuje lokalna samouprava za doprinos razvoju zdravstva. U razgovoru za TV Kikinda doktor Trkulja inače rođeni Skopljanin, koji je vremenom postao, kako to za sebe voli da kaže ,,naturalizovani Leskovčanin otkriva da je priznanje u njegove ruke došlo kao kruna njegovog dugogodišnjeg rada i brige o zdravlju građana Kikinde.

-„ Drago mi je što su ljudi prepoznali taj neki moj trud i što sma uložio dosta toga u preglede. Kada mi se otac vratio iz rata, počeo je da oboljeva od srca, pa sam ja uz njega tako išao praveći mu društvo gde sam video koliko ljudima treba pomoći i tada se javila želja da pomažem ljudima. Radio sam u Hitnoj službi, posle toga i na Prijemnom gde sam video da lekari imaju ogromno znanje, posebno radiolozi imaju veliko znanje i poželeo sam da budem jedan od njih. U ovom bližem delu Srbije, najbolji smo sa opremom. CT novi 64-ka, dva nova ultrazvuka, skopijski aparat koji uskoro treba da počne sa radom,”, priča nam dr Trkulja.

Posao radiologa kaže zahteva puno odgovornosti jer obuhvata preglede svih vrsta – od ultrazvučnih, radioških, skopijskih, skrenera, međutim nije retkost da radiolozi izlaze na lice mesta kako bi pregledali pacijente kojima je potrebna zdravstvena pomoć, a u zavisnosti od stanja. Svojim kolegama i koleginicama na početku poručuje da pacijenti trebaju uvek da su im na prvom mestu.

-„ Briga o pacijentima treba da im je uvek broj jedan, uz naravno učenje i usavršavanje,”, jasan je doktor Trkulja.

Ovaj posvećeni lekar ne zaboravlja ni svoje korene ističući da dolazi iz porodice vrednih i dobrih ljudi. To mu pomaže da pristupi svakom pacijentu sa podjednakom empatijom i pažnjom, što čini ključnim elementom njegove medicinske prakse pa samim tim rad sa pacijentima za njega nisu samo izazov nego i prilika da iskaže svoju duboku predanost medicinskom pozivu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena